GÜNDEM Haber Girişi : 24 Mart 2022 10:03

Valilik ve Emniyet, Saat Kulesi Çeşme Hırsızlığında Havlu Attı!

Valilik ve Emniyet, Saat Kulesi Çeşme Hırsızlığında Havlu Attı!
İzmir'in simge yapısı Saat Kulesi, artık 'çeşme'siz varlığını sürdüyor. Valilik ve emniyetin komşusu yapıda, hırsızların söktüğü musluklar yetkilileri pes ettirdi. Artık Saat Kulesi'nde serinlemek tarih oldu. Musluksuz kurna görüntüsü ise çok kötü.

MUSTAFA OĞUZ

(SOKAK ÖZEL) 

 

 

Konak Meydanı'ndaki İzmir Saat Kulesi'nin pirinçten yapılma çeşmelerine bugüne kadar birçok kez zarar verildi.

 

 

Bazen hurda toplayanlar tarafından metal olarak satılmak üzere çalındı bazen de çeşmeler kötü kullanım nedeniyle bozuldu, zarar gördü.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi her seferinde çalınan, hor kullanım nedeniyle bozulan çeşmelere yeni, kaliteli pirinç musluklar taktı.

 

 

 

 

 

 

DEVLET 'MANZARASINDA'

HIRSIZLIK BİTMEDİ!

 

Devletin kalbi denilebilecek İzmir Valiliği ve İzmir Emniyet Müdürlüğü makam odalarının manzara odağında yer alan İzmir Saat Kulesi, hırsızlık hedefi olan çeşmelerinin iptal olmasıyla hırsızlara tam teslimiyetle havlu attı.

 

 

Toplumsal bir konuda hak arayışı eylemi veya basın açıklaması söz konusu olduğunda, beş kişilik gruba 100 kişiyle müdahale ile kendini gösteren devletin kolluk gücü, hemen gözünün önündeki Saat Kulesi sistematik hırsızlık  sürecinde havlu attı.

 

 

RESTORASYON SONRASI, BİR DAMLA SU ARA Kİ BULASIN!

 

 

Hırsızlara karşı alınan önlemler yeterli olmayınca bu kez yetkililer, tarihi kulenin  restorasyonundan sonra yerine yeni çeşmeleri takmadı.

 

 

Çeşmeleri olmayan kulenin  görünümü ise İzmirlileri üzdü. Meydanda görüştüğümüz İzmirliler ise "Kentin simgesi Saat Kulesi'nin çeşmesiz görünümü, bu büyük  esere hiç yakışmıyor, kötü gösteriyor. Bir an önce yerine takılmasını bekliyoruz'' dediler.