POLİTİKA Haber Girişi : 22 Mart 2022 19:02

MHP’li Osmanağaoğlu'ndan Millet İttifakına Sert Çıkış

MHP’li Osmanağaoğlu'ndan Millet İttifakına Sert Çıkış
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Temalı programlar sebebiyle Menderes İlçesinde düzenlenen toplantıda eleştirilerinin hedefinde CHP vardı.

 

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun başkanlığındaki heyet; Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Programları çerçevesinde, Tire, Beydağ, Selçuk, Balçova ve Menderes ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

 

 

MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve İlçe Başkanlarının da katıldığı toplantılara çok sayıda STK Temsilcisi, Muhtar ve vatandaş da iştirak etti.

 

 

Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma programının Menderes’teki toplantısında konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu;

 

“Birileri FETÖ’ye, PKK’ya, kendilerine makamlarını tevdi eden küresel baronlara borçlarını öderken biz şühedaya olan gönül, minnet ve şükran borçlarımızı ödemeye devam edeceğiz. Birileri yuvarlak masa etrafında, nasıl oturacaklarının kavgasını verirken, bizler Türk milletini Gazi Paşa Atatürk’ün dediği gibi Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmanın kavgasını vermeye devam edeceğiz. Birileri Ankara’nın yolunu Washington’da ararken, bizler Türklüğün çağları aşan yolculuğunu gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

"DUYMAK İSTEMEDİKLERİNİ SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

 

Konuşmasında Millet İttifakına sorularla yüklenen Osmanağaoğlu şunları söyledi:

 

 

"Atatürk ilkelerinden uzaklaşan, Türkiye’nin kuruluş ilkelerinden sapan, 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişimini (tiyatro) olarak gören CHP’yi görmeyelim mi? 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere kök söktüren, ismini tarihe yazdıran Ömer Halisdemir’e (Semih Terzi’nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?) diyerek hakaret eden ve FETÖ ağzıyla konuşan İYİ Parti İl Başkan Yardımcısının söylediklerini duymayalım mı? CHP’nin seçim bildirgelerinde (yer ve yörelerin özgün isimlerini iade edeceğiz) diyerek PKK’nın taleplerine “evet dediğini, İP Genel Başkanı Meral Akşener’in karşısında Kürdistan propagandası yapılırken gıkını bile çıkarmadığını anlatmayalım mı? Hatırlatmayalım mı? CHP, İP, HDP ve Saadet Partisinin aynı masa etrafında oturup anayasa hazırlayıp, ilkeler üzerinde anlaştıklarını Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzıyla kamuoyuna ilan etmelerini unutalım mı!"

 

 

MERAL AKŞENER’E HDP ÇIKIŞI

 

 

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, Meral Akşener’in cevaplaması istemiyle de sorular sordu.

 

Osmanağaoğlu geçtiğimiz aylarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla gündeme gelen ve HDP’nin de masada olduğu Anayasa Görüşmelerini işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

 

 

"Kılıçdaroğlu’na çok kez sorduk, yine soralım ama HDP ile birlikte ortaklık yaptıkları İP Genel Başkanına da soralım:  HDP’nin de olduğu masada anayasa hazırlarken hangi ilkeler üzerinde anlaştınız? Anlaştığınız (ilkeler) arasında; CHP’nin hazırladığı anayasa taslağında yer alan, Türk milletinin yerine koyduğu “Türkiye Toplumu” tanımı da var mıdır? HDP, CHP ve Saadet Partisinin ve sizin temsilcinizin olduğu masada, üzerinde anlaşılan ilkeler arasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce bir PKK kanalında ifade ettiği, anayasanın değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerinin değiştirilmesi de var mıdır? Gazetelerde, haber sitelerinde (Atatürksüz Anayasa) olarak kedisine yer bulan ve Kılıçdaroğlu’nun itirafıyla HDP ile birlikte oturduğunuz masada üzerinde anlaştığınız ilkeler arasında Atatürksüz bir Anayasa var mıdır?"

 

 

"KİMİN SIRTINDAN KURBAN KESMEYE YELTENİYORSUNUZ?"

 

 

MHP'li Osmanağaoğlu konuşmasında “Biz soruyoruz cevap bekliyoruz. Sadece biz sormuyoruz, sizlere bir umut oy veren, pişmanlık duyan İzmirliler de bu soruları soruyor. Bu rezaletin müsebbipleri cevap versinler: Kimin sırtından kurban kesmeye yelteniyorsunuz? Her santimine nakış nakış işlenmiş Atatürk’ü yüreğimizden, gönlümüzden ve anayasamızdan silebilme hadsizliğinde nasıl bulunuyorsunuz? Milli bekamız tehlikedeyken, milli güvenliğimiz tehdit altındayken, milli çıkarlarımız yağmacı zihniyetin hedefindeyken nasıl oluyor da bu milletin yüzüne baka baka yalan söyleyebiliyorsunuz?" ifadelerini kullanan Osmanağaoğlu “Elbette unutmayacağız, elbette görmezlikten gelmeyeceğiz, elbette bu gerçekleri hatırlatamaya ve anlatmaya devam edeceğiz” dedi.