YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 28 Aralık 2022 17:00

Urla'da 20 projeye 329 milyon TL

Urla'da 20 projeye 329 milyon TL
Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, 2023'te 5'i hala yapımı süren proje olmak üzere toplam 20 projeye 329 milyon TL'lik bütçe ayırdıklarını söyledi.

 

 

Yeni yıl öncesi Urla'da belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, kesinlikle 2024 yılında belediye başkanlığına aday olmak gibi bir düşüncesinin bulunmadığını vurguladı.

 

 

 

"BÜYÜKŞEHİR PROJELERİMİZE KAPI DUVAR"

 

 

 

Bugüne kadar her zaman halkın içinde olduğunu kaydeden Dayanç, “Urla için de yaptığımız birbirinden güzel projeleri Büyükşehir'e gönderiyoruz ama projeler kapı-duvar olup geri dönüyor. Depremde hasar gördüğü için yıkılan alana 5 bin 500 metrekarelik yeşil alan ve otopark düzenlemesi yapacaktık. Bu alan için hazırlanan 1/1000'lik plan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce geri gönderildi. Bu projede altta 2 kat otopark üstünde ise meydan ve butik dükkanlar yer alacaktı. Fakat plan reddedildi” diye konuştu.

 

 

 

 

Yapmak istedikleri meydan düzenlemesinin adına bile 'Kayyum Meydanı' yakıştırmasında bulunulduğunu sözlerine ekleyen Dayanç, “Sonuçta mağdur ettikleri Urla halkıdır. Değerlendirmesini de Urlalılar yapacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

PROJELERE 9 KATLIK ARTIŞ

 

 

 


Urla'da 2022 yılında 75 milyon TL'lik fiziki yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Murtaza Dayanç şunları söyledi:

 

 

 

“Belediyemizin 2023 yılı bütçesini ise 685 milyon TL olarak öngördük. Bunun da 329 milyon 157 bin lirasının hem yapımı devam eden 5 projeye hem de yeni yılda başlayacağımız 15 projeye ayırdık. Tarihi ve Arşiv Merkezi yapım, teşhir, tanzim işi projesinin yanı sıra Atatürk Mahallesi'ne 30 bin metrekarelik Park Urla, ilçe merkezine 5 bin 500 metrekarelik yeşil alan ve otopark, terminal bekleme salonu, Zeytinalanı-Kumdenizi arasına bisiklet yolu, tarihi eserlerin restorasyonu, Deniz Medeniyetleri Merkezi kurulması, Urla Devlet Hastanesi girişinden, Çeşme yolu sanayi kavşağına kadar olan güzergahta trafiği rahatlatıcı çözümler sunulması gibi 20 projemizi hızla tamamlayıp hizmete sokmayı planlıyoruz.”

 

 

21 KURS, 645 KURSİYER

 

 


Kadınların ve gençlerin sosyalleşmesi, meslek sahibi olması için açtıkları kurslara yoğun katılımın olduğunu açıklayan Dayanç, “9 Semt Merkezi'nde 21 kurs açtık ve bunlardan 645 kursiyer faydalandı. Spor okullarımızdan da 405 kursiyer faydalanırken lisanslı sporcu sayımızı 160'a çıkardık. Zeytinalanı mahallemizde yeni açılan tenis kortlarımızdan 30 çocuk ve 64 yetişkin kurs almaktadır. İskele merkezde yer alan tenis kortlarımızdan 3 binden fazla vatandaşımız faydalandı. Ayrıca 15 okulumuzun da bakım ve onarımlarını tamamlayarak öğrencilerimize daha konforlu bir ortam sağladık” dedi.