KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 21 Ağustos 2016 18:31

Ovacık'ta festival coşkusuna vekiller de ortak oldu

Ovacık'ta festival coşkusuna vekiller de ortak oldu
Ödemiş Bıçakçı Köyü Ovacık Yaylası Barbunya Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Köylülerin ve Ödemiş çevresindeki vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festivalde yerel sanatçılar sahne aldı, çeşitli yarışmalar yapıldı.

Festivale belediye başkanları, STK temsilcilerinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tacettin Bayır, Mustafa Balbay ve Özcan Purçu da katıldı.

Burada bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu yılki hasadın bereketli olmasını dileyerek, "Bu ovalardan, yaylalardan bereket fışkırıyor. Köylü ürün yetiştirmek için büyük bir emek harcıyor ama maalesef ürünü emeğini karşılayacak kadar para etmiyor. Çiftçimizin emeği kutsaldır ve ürünleri hakettiği değeri bulmalıdır. CHP olarak emekten yana olan anlayışımızla çiftçimizin alınterinin karşılığının verilmesi için mücadele ediyoruz. Köylümüzün hakkını savunuyoruz ve savunacağız. Çünkü biz sosyal demokratız" dedi.

Daha sonra CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'e katılım belgesi verildi. Barbunya festivali, sanatçılar, halk oyunları, çekiliş ve yarışmalarla gün boyu devam etti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.