GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ağustos 2016 15:19

Adil Öksüz'ü kim koruyor?

Adil Öksüz'ü kim koruyor?
"Adil Öksüz direkt Gülen'e bağlı, hocası da cemaatin komitacısı olan ilahiyatçı Suat Yıldırım'dır"

Dünyada Cemaat'i en iyi incelemiş isimlerden biri olan Utah Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bölümü'nden Prof. Dr. Hakan Yavuz, 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu söylenen firari ilahiyatçı Adil Öksüz'ün "direkt Gülen'e bağlı olduğunu" öne sürerek, "Hareket içinde tanınmaz. Tanınan, Adil Öksüz'ün hocası İlahiyat profesörüSuat Yıldırım'dır. Şimdi ABD'de yanında ve hareketin komitacısı o" iddiasında bulundu. 

Bir dönem Cemaat'e yakın durmuş, Fethullah Gülen ile defalarca mülakat yapmış, 2000'li yılların sonunda ise mesafe koymuş biri olan Prof. Yavuz, darbe girişiminin ardından cemaat içinde konuşulanlara dair "Epistemolojik bir kriz yaşıyorlar. Duyduğuma göre bazıları imanlarından şüphe etmeye başlamış. Olayları ve kimliklerini inşa ettikleri normatif (ahlaki) haritaları çökmüş. Birçoğu isyan halinde. 'Hizmet'in artık kirlenmiş bir marka olduğunu düşünüyorlar, arayış içindeler. Geldikleri noktadan Fethullah Gülen'i ve Türkiye'deki 'abileri' sorumlu tutuyorlar. Aslında darbe içinde darbe var. Genç kadroların Cemaat içindeki isyanı giderek yayılıyor. Bazıları Hoca'nın Türkiye'ye dönmesi gerektiğini vurguluyor" ifadelerini kullandı.

Yavuz, Gülen'in Türkiye dönüp dönmeyeceğine ilişkin olarak, "Karakteri de dönmesine uygun değil. Korkak ve yaşamayı seven biri... Ama 'Hizmet' markası kullanım tarihini doldurdu ve toparlanması mümkün değil" görüşünü dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.