EĞITİM Haber Girişi : 22 Kasım 2016 07:24

Kapatılan belediye dershaneleri yeniden açılıyor

Kapatılan belediye dershaneleri yeniden açılıyor
Son çıkan KHK merakla beklenen belediye dershaneleri konusunda kafa karışıklığını gideren bir adımın atıldığını gösterdi
BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Yaklaşık 15 bin kamu çalışanını görevinden uzaklaştıran son KHK belediyeler için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla kapatılan belediye dershaneleri yeniden açılıyor.
İşte KHK'da konuyla ilgili madde.

MADDE 34 - 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Belediyeler, sivil toplum kuruluşları" ibaresi "Sivil toplum kuruluşları" şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.
"Belediyeler ise il millî eğitim müdürlükleri ile yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde, örgün eğitim programlarına destek mahiyetinde ücretsiz kurslar açabilir."

Aralarında Buca, Bayraklı, Karşıyaka, Gaziemir, Çiğli, Karabağlar ve Bornova'nın açtığı dershanelerin de olduğu çok sayıda dershane binlerce dar gelirli öğrenci için bir kez daha kapılarını açma fırsatı bulmuş oldu. 

29 Ekim'de çıkan KHK'yla kapatılan belediye dershanelerinde toplamda 14 bin 278 öğrenci ücretsiz eğitim görüyordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.