EKONOMİ Haber Girişi : 21 Kasım 2016 16:38

Böke'den kabus uyarısı

Böke'den kabus uyarısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: Dolarda 4 lirayı görmemiz şaşırtıcı olmayacak

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "OHAL'i uzatan, ülkenin rejimini değiştirmekte ısrar eden iktidar, Türkiye'nin sürüklenmekte olduğu ekonomik krizin en temel sorumlusudur. Ekonomide krizin eşiğinde olduğumuz durumun tek sebebi vardır o da siyasetteki ve hukuktaki krizdir" dedi.

Türkiye'nin dış finansman ihtiyacına dikkat çeken Böke "Finansman ihtiyacı arttıkça Türk Lirası'nın değer kaybı hızlanacaktır. Böyle giderse 3,80'leri, 4'leri görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Türkiye ekonomisi AKP'nin inşa ettiği çarpık düzen sonucunda dış kaynaklara bağımlı. Bağımlı olduğunuz o kaynaklar da AKP'nin kötü siyaseti sonucu kuruyor. Türkiye'deki para tedirgin ve gitmek için fırsat kolluyor" diye konuştu.

Böke, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin ekonomik olarak olağanüstü bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin çok uzun zamandır kötü yönetildiğini, bugün ise "ekonomik bir olağanüstü hal" yaşandığını kaydeden Böke, "Bu ne 1994 krizine, ne 2001 krizine ne de 2009 krizine benzemiyor. Bu farklı. Bu bir finansal sektör krizi değil, bu bir reel sektör krizi. Deprem dalgası yaygın. İlk defa Türkiye bir krize vatandaşları borçlu olarak, işsizliği çok yüksek ve yapışkan olarak, şirketleri ve bankaları yaygın bir borçluluk içerisinde yakalanıyor" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.