ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 20 Şubat 2020 13:55

“ÇOCUK KORUMADA TEMEL YAKLAŞIM” SEMİNERİ

“ÇOCUK KORUMADA TEMEL YAKLAŞIM” SEMİNERİ

“ÇOCUK KORUMADA TEMEL YAKLAŞIM” SEMİNERİ

Her çocuğun insan haysiyetine yakışır şekilde yaşama hakkı olduğuna inanan Koruncuk Vakfı,1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kuruldu. Vakıf, çocukların eğitim hakkını gözeterek onların aile, kültürel ve sosyal hayata tam katılım haklarını sağlamayı amaçlar. Bunun için çocukların karşılaşabilecekleri olası olumsuzlukları en aza indirmek ve kendilerine güvenen bireyler olarak yetiştirmek için çalışır.

Çocuğun yüksek yararı temeline dayandırdığımız faaliyetlerimizi koruma öncesi, koruma ve koruma sonrası olmak üzere üç alanda yürütüyoruz. Bu amaçla; İstanbul veİzmir’de kurduğumuz Koruncukköylerde çocuklara sevgi ve güven ortamı sunarak başta barınma olmak üzere her türlü ihtiyacını karşılıyor; biyolojik veya koruyucu aile yanına dönen çocukların uyumu için destek çalışmalarını yürütüyor; bizimle büyüyen şimdiki gençlerimizin ise hayatlarına güvenli bir şekilde devam etmelerine yardımcı oluyoruz.

Geçtiğimiz yıl, Vakfımızın 40. Yılında İzmir’de açılan Koruncukköy Urla’da, eğitim hakkı risk altında ve yaşam desteğine gereksinim duyan kız çocuklarının uzman bir kadroyla  hak ettikleri koşullarda hayata hazırlanmaları ve  eğitimlerine devam etmeleri amaçlanmaktır.

Önemli çalışma alanlarımızdan biri ise , daha az çocuğun korunma gereksinimi olması ve bu sorunun toplumdaki etkilerini azaltmak amacı ile gerçekleştirdiğimiz destekleyici- önleyici  saha çalışmalarıdır

Öte yandan, çocukların haklarının korunması ve bu haklara erişimlerindeki riskleri azaltmak konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Koruncuk Vakfı olarak, kurucusu ve üyesi olduğumuz Çocuk ve Haklarının Korunması Platformu’nun yanı sıra Çocuğa Karşı Şiddeti Önleme Ortaklık Ağı’nda yer alarak savunuculuk çalışmaları yapıyoruz. 

Avukat Seda Akço’nun konuşmacı olarak katılacağı “Çocuk Korumada Temel Yaklaşım” isimli seminer, 21 Şubat 2020tarihinde saat 14:00’te, Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir.

1989 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Seda Akço, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü’nde tamamlamıştır. 1990 yılından itibaren İstanbul Barosu, British Council, UNICEF gibi çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda çocuk hakları alanında çalışmalar yürütmüştür. 1994 yılından bu yana avukatlar, hakim ve savcılar, polis memurları gibi çeşitli meslek elemanlarına yönelik meslek içi eğitimler düzenlemiştir. Çocuk ve insan hakları alanında yayınları vardır. 2010 yılında Bürge Akbulut ile birlikte Hümanist Büro’yukurmuştur.

“Çocuk Korumada Temel Yaklaşım” isimli seminerimize katılımınızı dileriz.

Katılım için: 0232 2391445

                      0545 5837759

            [email protected]