KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 19 Şubat 2020 12:54

Çeşme projesine ASİTEM’den tam destek

Çeşme projesine ASİTEM’den tam destek

Çeşme projesine ASİTEM’den tam destek

ASİTEM/ Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer Sarıkaya, “Ege Turizm Merkezi Projesi”nin İzmir’e çağ atlatacağını ifade ederek, projeye tam destek verdiklerini açıkladı. Projenin İzmir’i cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Çeşme ve Urla bölgesinde yapılması planlanan “Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi” açıklaması sinema ve televizyon sektörünü de mutlu etti.

İzmir’in Sinema ve Plato kenti olması yönünde Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sürekli çalışmalar yapan ASİTEM / Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Başkanı Muammer Sarıkaya, Film Plato çalışmasını “Ege Turizm Merkezi projesine Çeşme Projesi” içine alınmasını İzmir’in tarihi fırsatı olarak nitelendirdi.

PROJE ÇAĞ ATLATIR

İzmir’e Film Platoları kurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile üç özel toplantı yaptığını belirten ASİTEM Başkanı Sarıkaya, “Büyük çaplı entegre bir projenin yanında sinema ve televizyon platolarının da içine dahil edilmesi İzmir’in önüne getirilen ve çağ atlatacak bir projedir. Ege Turizm Merkezi Projesini en iyi tanıtacak ve yanında lokomotif olacak sektörlerin başında da sinema sektörü gelmektedir” dedi.

İzmir’in kendini acilen yenilemesi ve hedef planlamalarını üst seviyelere çıkarması amacıyla ortaya konulan Ege Turizm Merkezi çalışması doğru bir hamle olduğunu ifade eden ASİTEM Başkanı Muammer Sarıkaya, “İzmir ve çevre illerini de olumlu yönde etkileyecek bu projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in de destek vereceğini düşünüyorum. İzmir’in tanıtımı ve nitelikli işgücü kaynağını da çalışır hale getirecek bu yapıyı bizler olumlu adımlar olarak görüyoruz “ diye konuştu.

İZMİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Sarıkaya, projenin daha verimli hale getirilmesi için kendi alanları ile ilgili öneri ve deneyimlerini aktardıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Meslek Birliği olarak bu işi yıllardır çok önemsiyoruz. İzmir Film Platosuna dünyanın dört bir tarafından yıldızlar gelecektir. Bunlar film çekmenin yanında kaliteli zaman da geçirmek isteyeceklerdir. Golf sahalarının, lüks otel ve diğer tesislerin olması İzmir’i cazibe merkezi haline getirecektir. Daha büyük film projelerini İzmir’e getirmemiz daha kolay hale gelecektir. Bu proje ile ilgili hiç çok umutluyuz, kentin yanı sıra bölgeye çok büyük katkılar, gelişmelere sağlayacaktır. Sadece turizm yada sinema sektörü değil, plato projesi tekstil ve mobilya sektörünü de tetikleyecek, yan sektörlere farklı bir bakış açısı ve vizyon sağlayacak bir organizasyon olacaktır. İzmirlileri mutlaka bu projelerin yanında olması desteklemesi, sahiplenmesi gerekiyor.”