EKONOMİ Haber Girişi : 04 Mart 2024 22:00

BİR TV'de Yeni Dönem başladı

BİR TV'de Yeni Dönem başladı
İzmir’in uydu yayını yapan tek Ulusal Televizyon Kanalı Bir TV üçlü bir ortaklık yapısıyla güçlü yoluna devam edecek. İzmir iş dünyasının duayeni Rafet Ekmekçioğlu, BİVA İnşaat (Vahap Yılmaz ve Birim Yılmaz) ile Gazeteci Ümit Kartal ortak devr

 

İzmir'de BİR TV el değiştirerek 3 yeni yatırımcısına kavuştu. oldu. EGE İZ TV'den Yayınlar Koordinatörü Murat Atilla tarafından yapılan yazılı kurumsal açıklama şöyle: 

 

 

 

"BİR TV’Yİ SÜPER LİG’E ÇIKARTACAĞIZ

 

 

 

 

İzmir’in uydudan yayın yapan tek Ulusal Televizyon Kanalı Bir TV üçlü bir ortaklık yapısıyla güçlü bir şekilde yoluna devam edecek.

 

 

İzmir iş dünyasının duayen isimlerinden Rafet Ekmekçioğlu, BİVA İnşaat (Vahap Yılmaz ve Birim Yılmaz) ile Gazeteci Ümit Kartal Bir TV’yi eşit ortaklıkla devraldı.

 

 

 

İzmir’in uydudan yayın yapan ulusal ölçekli tek televizyonu olan Bir TV, BİVA Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Vahap Yılmaz, İzmirli İş İnsanı Rafet Ekmekçioğlu ve Gazeteci Ümit Kartal tarafından eşit ortaklıkla devralındı.

 

 

Yapılan ortaklık protokolüne göre televizyon kanalının idari yönetimi tamamen Gazeteci Ümit Kartal’da olacak.

 

 

İmzaların atılmasının ardından bir açıklama yapan Ümit Kartal, güçlü ortaklık yapısı ile Bir TV’yi İzmir’in önemli markaları arasına katacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Memleketin dört bir yanından izlenme potansiyeline yönelik; ulusal çap ve nitelikte, sempatik, dayanışmacı, umut veren, güler yüzlü yayın yapacağız. Ülkemizin aydınlık yüzlerini, vicdanlı fikirlerini ekrana taşıyacağız. Şimdiden uydunuzun frekans ayarlarını güncellemenizi öneririm.”

 

 

 

BİVA İnşaat ortakları Vahap Yılmaz ve Birim Yılmaz da medya alanında İzmir’in sesini ulusal boyuta taşıyacaklarını belirterek, “Bir TV’yi Süper Lige çıkaracağız. İzmir’den ülkemiz için güzel izler bırakmaya devam edeceğiz” dediler. 

Bir TV Radyo Televizyon Yapım Yayıncılık Anonim Şirketi’ni tüm haklarıyla birlikte Rafet Ekmekçioğu, Vahap Yılmaz ve Ümit Kartal’a devreden Bir TV Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yaldız da İzmir’in tek televizyon kanalını sektörün içinden bir meslektaşının da içinde olduğu güçlü bir yapıya devrettiği için mutlu olduğunu belirterek, “Kurumun daha ileri hedefler doğrultusunda yoluna devam edecek olmasından çok memnunum. Yarınlarda da her türlü desteği vermeye hazırım” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Üçlü ortaklardan biri, A Yangın Güvenlik Sistemleri Yönetim Kurulu  Başkanı kent sanayisinin duayen isimleri arasındaki Rafet Ekmekçioğlu...

 

 

Ekmekçioğlu, 62 yaşında ve 36 yıldır Nuray Ekmekçioğlu ile mutlu bir evliliği var. Gazi Üniversitesi Metalurji Ana Bilim Dalı'ndan lisans düzeyinde 1983 yılında mezun olan Ekmekçioğlu,  35 yıl önce EKMAS Grubu kurdu. Genç EKMAS Yatırım, arsa projesi geliştirme, turizm, otomotiv, teknoloji, pazarlama ve sosyal sorumluluk alanlarında devam ediyor. Başka Köy, ArsaVev, Saff Kazdağları, Crocus ve Talkstar gibi önemli markaları çatısı altında bulunduruyor. Grup, Çiftin çocukları Ekmas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Ekmekçioğlu tarafından yönetiliyor. 

 

 

DİĞER ORTAK  VAHAP YILMAZ CHP BAYRAKLI ESKİ BAŞKAN ADAY ADAYI 

 

 

 

8 Ağustos 1975’te, Malatya Arapgir’de doğdu. Annesi Esme Yılmaz ve babası Hüseyin Gazi Yılmaz’dır. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde okuduktan sonra, 1996 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni birincilikle tamamlamıştır.

 

 

Babası Hüseyin Gazi Yılmaz’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) çeşitli görevler üstlenmesi nedeniyle, siyasetle ve CHP’yle erken yaşlarda tanışmıştır. Babasının inşaat sektöründeki çalışmalarını örnek alan Yılmaz, iş hayatına da küçük yaşlarda atılmıştır. Üniversite yıllarında tanıştığı Birim Yılmaz’la 1996 yılında evlenen Yılmaz, 1998’de Biva Mimarlık AŞ’yi kurmuştur. Yılmaz’ın askerlik dönemi de bu yıllara denk gelmiş, vatani görevini Şırnak Çakırsöğüt’te, yedek subay olarak yapmıştır.

 

 

Yılmaz, eşiyle birlikte çalışarak, Biva’yı sektörün güçlü markalarından biri haline getirmiştir. Türkiye’nin hemen hemen her ilinde, yüzlerce insanı hayallerindeki evlerine kavuşturan Yılmaz, başarılı kentsel dönüşüm projeleriyle, İzmir’de kentsel dokunun değişmesine katkı koymuştur. Yılmaz, tamamlandığında Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası olacak ve İzmir’in yeni simgesi haline gelecek Biva Tower’ın temelini de Bayraklı’da atmıştır. Biva Mimarlık AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, eşi Birim Yılmaz’a devreden Yılmaz bugün, iş hayatında yakaladığı başarıyı yerel yönetimlere taşımayı ve gönlünü verdiği şehri İzmir’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyerek çalışmayı ve baba ocağı saydığı partisi CHP’ye katkı sağlamayı hedeflemektir. 

 

 

Sektörel yayınları yakından takip etmeyi, kitap okumayı ve seyahat etmeyi seven Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Mimarlık, iç mimarlık ve inşaat mühendisliği öğrencilerine destek olarak, onlara tecrübelerini aktarmaya büyük önem veren Yılmaz, İzmir Ticaret Odası, İzmir Mimarlar Odası ve Küçük Park Tenis Kulübü üyesidir. Çalışmalarına verdiği desteklerden ötürü, kurum ve kuruluşlardan aldığı, çok sayıda plaketi bulunan Yılmaz, Hatice Ece ve Cemberk’in babasıdır.

 

 

 

ÜMİT KARTAL KİMDİR?

 

 

 

1987 yılında Artvin’de doğdu. Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü ekonomik ve siyasi sebeplerle yarım bıraktı. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu.  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans öğrencisi. Çeşitli dönemlerde fabrikalarda işçi olarak, pazarlarda tezgahtar olarak ve gazetelerde muhabir olarak çalıştı; dergilerde yazıları yayımlandı. Çeşitli sendikaların örgütlenme çalışmalarında görev aldı. 2016 yılında İzmir’de İz Gazete ve İz Dergi’yi, 2017 yılında ise Biz Kitap’ı kurdu. İzmir’de yaşıyor.