POLİTİKA Haber Girişi : 29 Kasım 2023 20:30

Utku Cihan, CHP Hopa Belediye Başkan Aday Adayı

Utku Cihan, CHP Hopa Belediye Başkan Aday Adayı
İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde önemli kamu görevlerini başarıyla yerine getiren Utku Cihan, Hopa için CHP'den Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Hopa Belediye Başkan Aday Adayı Utku CİHAN, 28 Kasım Hopa’da aday adaylık açıklaması nedeniyle gerçekleşen toplantıda, şu açıklamayı yaptı:

 

“Çalışma hayatıma şehir plancısı olarak özel sektörde başladım, ilk kamu görevime 2008 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Şehir Plancısı olarak başlamış oldum.

 

 

 

Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Ulaşım Daire Başkanlığı’nda önce şef, sonra müdürlük görevlerinde bulundum. Yaklaşık 11 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptım. 2019 Seçimi sonrasında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde önce Ulaşım Planlama Müdürü ve hemen sonrasında da Ulaşım Dairesi Başkanı olarak Sn. Ekrem İmamoğlu’nun kadrosunda görev yaptım. Dün itibariyle de bu onurlu görev, Hopa Belediye Başkan Adaylığı için toplam 15 yıllık memuriyet hayatımı sonlandırdım.

 

 

Meslek hayatım boyunca, hep başarılı işler yapmayı, çevreye ve topluma yararlı bir birey olmayı kendime amaç edindim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde dört yıl boyunca 16 milyon nüfusuyla dünyanın önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da Ulaşım Dairesi Başkanlığı görevini yürütmenin, böylesine değerli bir kente hizmet etmenin ve Ekrem Başkanın ekibinde yer almanın onurunu yaşadım.

 

 

Hemşerilerime yaklaşımını, halkçı yönetim anlayışını, çözüm odaklı çalışmasını, icracılıktaki başarısını örnek aldığım Ekrem Başkanımızın desteğiyle, bana öğrettikleriyle bugün buradayım.“ ifadesini kullandı. CİHAN aday adaylık açıklaması nedeniyle gerçekleşen toplantıda, “Hopalı hemşerilerimin hiçbirini ayırmadan herkese eşit hizmet sunacağımın sözünü şimdiden veriyorum. Katılımcı olacağız, şeffaf olacağız, ortak akla inanacağız, ranta değil halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmeyi önceleyen bir belediye yönetimi olacağız. Hopa’yı, tüm Hopalıların daha huzurlu, daha konforlu, daha sağlıklı ve daha mutlu yaşadığı bir yer haline getireceğiz.

 

 

Ülke olarak ekonomik açıdan çok zor günlerden geçiyoruz. İzlenen yanlış politikaların sonucunu, ne yazık ki hepimiz acı bir şekilde yaşıyoruz. Hopa’nın da Hopalıların da var olan sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunların çözümünde; hiç kimseyi geride bırakmayacağız.

 

 

Yerel yönetimin tüm imkanlarıyla hemşerilerimizin yanında olacağız. Bölgemizdeki en önemli sorunlardan birisi sel baskınlarıdır. Hopa’da da etkilerini her geçen gün daha yoğun bir şekilde hissediyoruz. Şiddetli yağışlar, su taşkınları ile eskisinden daha sık karşılaşıyoruz. Tıpkı dün yaşadığımız ve daha da kötüsü 2015’te birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği sel baskınlarında olduğu gibi bu sorun yaşam alanlarımızı yaşanamaz hale getiriyor. Genel anlamda küresel iklim krizinin bir etkisi olsa da yerelde; yanlış yapılaşma, yetersiz altyapı ve doğal su yollarına müdahale sonucu bu sorun daha da büyüyerek bir felakete dönüşmektedir. İklim açısından yaşadığımız bu sıkıntıların temelinde, çevreye verdiğimiz zarar yer alıyor.

 

 

Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Hopa bırakacağız. Yaşanabilir bir Hopa’dan bahsederken sadece çevreden söz etmiyorum. Aynı zamanda ekonomik açıdan gelişmiş, iş imkânları sunan, daha geniş üretim alanlarına sahip bir Hopa’dan söz ediyorum. Gençlerin göç etmek zorunda kaldığı değil, yaşamak istedikleri bir Hopa’dan bahsediyorum. Hopa’nın, konuşup tartışmamız gereken, ortak akıl ile çözümler üretmemizi bekleyen başka sorunları da var; Çay üreticilerimizin sorunları, gençlerimizin işsizlik sorunu, eğitim oranlarındaki düşüş, sosyal kültürel alanların yetersizliği, kentsel donatı eksiklikleri, ulaşım sorunları ve sokak hayvanlarının yaşam şartları bu sorunlardan sadece bazıları.

 

 

Yerel yönetim olarak Hopa halkının karşılaştığı bu sorunların hiçbirine sırtımızı dönmeden çözümler üreteceğiz. Sorunlara karşı birlikte mücadele etme sözünü buradan açıklıkla dile getiriyoruz. Peki bunları nasıl yapacağız? Karşılıklı istişareyle, ortak akılla, bilimle ve birlikte yapacağız. Çünkü yaşanan sorunları en iyi sizler biliyorsunuz. Sizlerin bilgisi, bizim yıllardır meslek hayatımızda edindiğimiz bilgi ve deneyimle, çözümü birlikte ortaya koyacağız. Hopa için birlikte çalışmaya, üretmeye söz veriyoruz. Hopa’nın ilk belediye başkanı Lütfü Çiçek’ten başlayarak, Osman Osmanağaoğlu’na, Tahsin Güngör’e Osman Küçükali’ye, Kemal Bekiroğlu’na, Mahir Dudak’a, Turan Altıntaş’a, Yılmaz Topaloğlu’na, Turan Kasımoğlu’na, Nedim Cihan’a ve Mevcut Başkanımız Taner Ekmekçi’ye, Hopa’ya hizmet eden bütün belediye başkanlarımıza kendim ve sizler adına teşekkür ediyorum.

 

 

Şayet seçilir ve Hopa’ya hizmet sunmanın onurunu yaşarsam, en az Turan Altıntaş kadar çok çalışacağıma ve tıpkı onun gibi her zaman Hopalılar ile iç içe olacağıma şimdiden söz veriyorum. Aday adaylığımı sadece benim değil, halkçı, şeffaf, katılımcı, özgür, eşitlikçi ve liyakate değer veren, yerel demokrasiye inanan bir anlayışın, aday adaylığı olarak görüyorum."