KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 18 Kasım 2016 10:08

Urla Belediyesi'ne ödül yağmuru

Urla Belediyesi'ne ödül yağmuru
Urla Belediyesi, Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ve Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu ile ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği tarafından 15 yıldır düzenlenen, 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını ÖzendirmeYarışması'nın ödül töreni YAPEX Restorasyon Fuarında yapıldı. Yarışmada Urla Belediyesi, Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ve Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu ile ödüle layık görüldü.


Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasının kazananları, ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarındaki törenle ödüllerini aldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ödül töreninde çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Sibel Uyar, "Urla'nın kültürel miras ve bilincini korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Kent dokumuzu korumak için tarihi ve kültürel varlıklarımızın onarımına yönelik projeler geliştirdik. Sanat Sokağımız ve Postane Sokağımız ile Hersekzade Ahmet Paşa Hamamıza yönelik yaptığımız çalışmalarla uygulama kategorisinde ödüle layık görüldük. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.


Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'na 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarındaki Yarışma Sergisinde katılımcılarla paylaşıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.