YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 29 Kasım 2021 21:14

Tugay’dan Bosna’ya dostluk ve iş birliği ziyareti

Tugay’dan Bosna’ya dostluk ve iş birliği ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Meclis Başkan Vekili Atilla Baysak ile Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Sehovic Bosna ziyaretinde,durakları arasında Sarajevo Büyükşehir Belediyesi ve 1991 doğumlu başkanı Benjamina Karić de vardı.

Bosna Hersek, Karşıyaka Belediyesi heyetini ağırladı.

 

Karşıyaka'nın Estetik Cerrahı Başkanı Dr. Cemil Tugay, gezi amacını, yerel yönetimleri ziyaret etmek ve iş birliği görüşmelerinde bulunmak olarak açıkladı.

Heyette, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı-Bosna Hersek Türkiye Fahri Başkonsolosu merhum Ahmet Kemal Baysak'ın oğlu, Meclis Başkan Vekili Atilla Baysak; Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Sehovic yer aldı.

 

Başkan Tugay’ın, Bosna Hersek-Karşıyaka kardeşlik köprüsü kuran Kemal Baysak’ın çabalarını devam ettirmek için gerçekleştirdiği ziyaretin, dost ülkede memnuniyetle karşılandığı açıklandı.

GÜNDEM İŞ BİRLİĞİ


Heyet, ilk ziyaret günü, Novi Grad Sarajevo'nun 1983 doğumlu Belediye Başkanı Semir Efendic ile kardeş şehir protokolü görüşmesi yaptı.

 

Tugay, belediyenin yeni hayata geçirdiği bazı projeleri de inceledi.

 

Dış Ticaret Odası Başkanı Ahmet Egrlic ile de kentler arası ticari iş birlikleri hakkında fikir paylaşımı yapıldı.

 

Stari Grad Sarajevo Belediyesi'nin 1963 doğumlu kıdemli Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric'in makamı, heyetin durakları arasındaydı.

 

Başkan Tugay, ortaklaşa yürütülebilecek projeleri ve küresel iklim krizine karşı birlikte çözüm önerilerini konuştu.

 

BOSNA HERSEK ULUSAL GÜNÜ 

 

Ayrıca Başkan Tugay, Stari Grad Sarajevo Belediye Başkanı ile birlikte Bosna Hersek'in Ulusal Günü kortejine katıldı.

 

Fotoğraf sanatçısı Tarik Samarah'ın ‘Srebrenica’ fotoğraf sergisini ziyaret eden heyet adına Tugay, “Bu sergi bize savaşın nasıl acı bir yüzü olduğunu en derin şekilde hissettirdi” açıklaması yaptı.



1503 ŞEHİT VE 1600 MASUM ÇOCUK 


Kovacic Şehitliği'nde ve Bosna Hersek Savaşı'nda Öldürülen Çocuklar Anıtı önünde resmi anma törenlerine katılan Başkan Tugay,

 

“1503 şehidin ve öldürülen 1600 masum çocuğun anısına yapılan anıtın önünde saygı duruşunda bulunmak hepimizi düşündürdü. Üzgünüz. Bu topraklarda bir daha hiç kimsenin öldürülmemesini ve acı çekmemesini diliyoruz. Bugün yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün (Yurtta Sulh, Cihanda Sulh) sözünün değerini bir kez daha anladık” dedi.

SARAJEVO'NUN 30 YAŞINDAKİ

BAŞKANI'NA ZİYARET

 

Başkan Tugay, program kapsamında Sarajevo Büyükşehir Belediye Başkanı Benjamina Karić’in makamına da konuk oldu ve Sarajevo Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyona katıldı.

 

Daha sonra Kakanj Belediyesi’ne giden heyet, Kakanj kentinde Karşıyaka’nın eski Belediye Başkanı Ahmet Kemal Baysak’ın adının verildiği meydanı ziyaret etti.

 

“ORTAK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”
 

Bosna Hersek’te büyük bir misafirperverlik ile karşılandıklarını ve çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tugay, şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Bosna Hersek ile aramızdaki dostluğu geliştirmeyi hedefleyerek yaptığımız bu ziyaretler, ortak projeler konusunda hepimize umut verdi. Karşıyaka’mıza da davette bulunduk. Dost ve kardeş Bosna yerel yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Tüm Balkan ülkeleri ile ilişkilerimizi güçlendirmek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”