ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 13:09

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SİPERLİK DESTEĞİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SİPERLİK DESTEĞİ

İzmir Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenleri

Tüm Sağlık Çalışanlarına “İyi ki varsınız!” Diyor.

 

Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında toplum sağlığı için büyük bir özveri içinde görevlerini yürüten sağlık çalışanlarına yüz koruyucu siperlik üreterek destek veriyor. Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi 34 öğretmen ve 800 öğrencisi ile 7 meslek alanı ve 22 meslek dalında işletmelerle işbirliği içinde mesleki eğitim faaliyetleri yürütüyor.

Okul yönetimi ve öğretmenlerin girişimi ile sağlık çalışanlarının güvenliğine destek vermek amacıyla yüz koruyucu siperlik üretimine yapılan Okulda 2 yönetici ve 2 öğretmen ve 1 personel aktif olarak çalışma yapıyor. Yaklaşık 20 dakikada 1 siperlik maske üretiliyor. Siperlik maskelerin malzeme maliyeti Okul Aile Birliği tarafından karşılanıyor.  Öğretmenlerin araştırma sürecinin ardından en kısa sürede en ekonomik üretim yapılmasına yönelik tasarım gerçekleştirildiği ve üretime başlandığı belirtiliyor.

Okul yönetimi ve öğretmenler; salgınla mücadelede insanlarımızın da sağlık önlemlerine uygun hareket etmelerinin, hijyen kurallarına uygun davranmalarının büyük öneme sahip olduğunu, böylece sağlık çalışanlarımızın yükünün hafifletileceğini ve salgınla mücadelenin daha kısa sürede başarıya ulaşacağını belirttiler.