POLİTİKA Haber Girişi : 03 Mayıs 2018 08:57

Reşat Konukçu, AK Parti’den aday adayı

Reşat Konukçu, AK Parti’den aday adayı
İlk defa Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği bir adayı destekleme kararı aldı.

Kemeraltı’nın adayı “Reşat Konukçu”

Dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi özelliğini taşıyan, İzmir’in ekonomisinin döndüğü ve 16 bin esnafın bulunduğu tarihi Kemeraltı’nın duayen iş adamı Reşat Konukçu, AK Parti’den aday adayı oldu. Ayrıca ilk defa Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği bir adayı destekleme kararı aldı.

Kemeraltı ile meşhur Havra Sokağı’nın kesiştiği köşede yer alan tarihi bir otelde gerçekleşen basın toplantısı ile Reşat Konukçu, AK Parti İzmir’den milletvekilliği aday adaylığını ilan etti. Tarihi Çarşı’da bulunan birçok sivil toplum örgütü de toplantıya katılarak Konukçu’nun adaylığına destek verdi. İzmir Kuyumcular Odası ve İzmir Konfederasyonu Genel Başkanı Turgay Baransel ve Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya’da Konukçu’nun adaylık toplantısında bulunarak milletvekilliği aday adaylığı sürecinde yanında olduklarını bildirdiler.

30 yılı aşkın süredir Kemeraltı’nda esnaflık yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan Konukçu; “Hepimizin bildiği gibi esnaf dükkânını açarken ‘Bismillah’ der. Bizde bugün burada bismillah diyerek adaylık yoluna çıktık. Kemeraltı’nın sivil toplum örgütleri de buraya gelerek sağ olsunlar bu yolda bizlere desteklerini açıkladılar” dedi

KEMERALTI’NIN RUHUYLA ADAYIM

Sözlerine devam eden Konukçu, “Anadolu’nun çağdaş yüzü ve batıya açılan kapısıdır İzmir. Yüzyıllardır farklı kültürlere, dinlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış, kültürel çeşitliliği ile bir hoşgörü kenti olma özelliğini taşımaktadır.

Bende kilisesi, sinagogu ve camisi bulunan tüm dinlere ev sahipliği yapan tarihi çarşıda bu havayı yaşayarak büyüdüm. Bu çarşı küçük İzmir’dir. İzmir’in ruhu ve ekonomisinin can damarıdır. Sivil toplum örgütlerinin ve siyasetin kalbinin attığı yerdir. Bu sebeple Kemeraltı’nın desteğini alarak, Kemeraltı ruhuyla adaylığımı ilan ediyorum. Şehrimizin sosyal ve ekonomik bir gücünü oluşturan ve bir o kadar da sorunları olan Kemeraltı esnaf ve sanatkâr kesiminin sesi olmak için adayım.

Kemeraltı’nın esnafıyım, Kemeraltı’nın evladıyım, Kemeraltı’nın adayıyım. Hizmet için, esnaf olarak ahi evrandan aldığım feyz ile adayım. Kemeraltı’nın teveccühü ve ortak akılla, ben değil biz diyerek bu yola çıktık.

KEMERALTI’NIN OYU

Şehrimizde yüz binden fazla esnaf bulunuyor bunun da 16 bini Kemeraltı’nda. İzmir’in 30 ilçesinden 65 bin çalışanıyla bu çarşı İzmir’in bütün ilçelerine hitap etmektedir. Bu oyları AK Parti’ye getirmek için bu yola çıktım.

Rabbim nasip eder, partimizde uygun görürse, şehrimizi en iyi şekilde temsil etmenin ve bilhassa Kemeraltı’nın sorunlarını çözmenin gayretini göstereceğim.

Biz makama değil hizmete talibiz. Çıkmış olduğumuz bu hizmet yolunda sevgi ve saygılarımı sunar, esnafımıza bereketli kazançlar dilerim” dedi.

Toplantı sonunda Reşat Konukçu ve STK temsilcileri tarihi çarşıda esnaf ziyareti yaparak seçim çalışmalarına başladılar. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.