POLİTİKA Haber Girişi : 18 Mayıs 2016 11:55

Potansiyel Başbakan'ın duygusal anları

Potansiyel Başbakan'ın duygusal anları
Yerleştirme yurtlarından ayrılan gençlere mobil operatörlerde istihdam olanağı sağlayan "Gönül Dağı" projesinin tanıtım töreni gerçekleştirildi. Törende duygusal anlar yaşandı

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, mobil operatör temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İsmi en güçlü Başbakan adayı olarsk geçen Binali Yıldırım gözyaşlarına engel olamadı.

"HİÇBİRİ BENİ BU KADAR HEYECANLANDIRMADI"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada dünyanın hayranlık ile izlediği projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Ne Marmara, ne Yavuz Sultan Selim Köprüsü, ne Osman Gazi Köprüsü, ne dünyanın en büyük havalimanı beni bu kadar heyecanlandırmadı. Bu ülkeyi, güzel Türkiye'mizi gençlerimize, torunlarımıza atalarımızdan aldığımız gibi bir karış toprağına dair zarar gelmeden teslim edeceğiz. Buna kararlıyız. Bunun için yurdun her köşesinde bu ülkenin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü, milletimizin istiklali için canını ortaya koyan şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Onları şükran ile anıyoruz. Onlar ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın selameti için her şeyini ortaya koyuyor. Onlar bizim, kalbimizin en merkezindedir. Onlar ölü değildir. Onlar daima bu ülke, bu devlet yaşadıkça yaşamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Bir çocuk dünyaya geldiğinde herkesin ilk temennisinin "Allah analı babalı büyütsün" olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle devam etti:



"Bu çok anlamlı bir şey. Anasızlığın ne demek olduğunu yaşayanlar en iyisini bilir. Ben anamı çok genç yaşlarda kaybettim. 38 yaşında anam aramızdan ayrıldı. Geride 7 çocuk, en büyüğü 16 yaşında, en küçüğü 3 yaşında. Sevgili anam 38 yaşında 7 çocuk sığdırmış ve dünyada güzel günler görmesi gereken bir çağda aramızdan ayrıldı. Hayatta olmayan bütün annelerin mekanı cennet olsun. Dolayısıyla sosyal sorumluluk bambaşka bir şey. Dünyanın acımasızlığı içerisinde gerçek görevimizi unutursak, bu toplumumuza yapacağımız en büyük vefasızlıktır. Ne yaparsak yapalım, ne kadar imkana sahip olursak olalım ama insan olduğumuzu, varlık sebebimizi unutmamamız gerekiyor. Biz birlikte bir anlam ifade ediyoruz."

"KARDEŞLİĞİMİZİ DAİM KILMALIYIZ"

Birlik olmanın önemine de değinen Yıldırım, "Bir olacağız, birlik olacağız. İnsana yapacağımız yatırım, her türlü destek bizden bir şey eksiltmez. Daha da arttırır. Kardeşliği arttırır, birliği ve beraberliği arttır. Birlikte millet olma şuurumuzu arttırır. Bunları bize unutturmaya çalışan çok acımasız propagandalar ile bugün karşı karşıyayız. Buna karşı yapmamız gereken en önemli iş, kardeşliğimizi daim kılmak, ülkemiz üzerinde oyun oynamaya çalışanlara bu fırsatı vermemektir. Tabii ki yetiştirme yurtlarına giden bu kardeşlerimiz, oraya keyfinden gitmedi. Şartlar onları zorladı. Her birinin hikayesini burada bir örnek olarak dinledik. Devletimiz elindeki imkanlar ile olabildiğince ulaşabildiği hepsine hem yetiştirme yurtlarında hem de 18 yaşından sonra da eğer üniversite öğrenimi devam etmiyorsa iş bulmaya, topluma kazandırmaya gayret ediyor" açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.