POLİTİKA Haber Girişi : 18 Mayıs 2016 11:03

CHP'li Sertel itfaiyecilere ses verdi

CHP'li Sertel itfaiyecilere ses verdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel'in itfaiyeciliğin bir meslek olarak kabul edilmesi için hazırladığı kanun teklifi, TBMM İçişleri ve Plan Bütçe Komisyonu'na geldi.

 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, Tali (İçişleri) ve Esas (Plan ve Bütçe) komisyonlarında görüşüldükten sonra TBMM Genel Kurulu'na sunulacak. Sertel'in hazırladığı kanun teklifi Genel Kurul'da görüşülüp, yasalaştığı takdirde itfaiyeciler, mesleklerine özel haklarına kavuşmuş olacak.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, 'Genel İdari Hizmetler' sınıfı altında görev yapan itfaiyecilerin, başlı başına bir hizmet sınıfı içinde yer almasını sağlayacak.

 Canları pahasına görev yapan itfaiyecilerin kanunlar önünde meslek olarak görülmediğini ifade eden Sertel, "Zor koşullarda çalışan itfaiye görevlileri günün her saatinde canını hiçe sayarak olaylara müdahale ediyor. Tüm bunlara karşın itfaiye personeli 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda 'Genel İdari Hizmetler' sınıfı içinde yer alıyor. İtfaiyeciler, birçok ülkede olduğu gibi itfaiyeciliğin meslek olarak tanınmasını hak ediyor. Komisyon'da görüşülmesi tamamlandıktan sonra Genel Kurul'a sunulacak bu kanun teklifinin iktidardan ve muhalefetten destek alarak yasalaşacağını ümit ediyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.