POLİTİKA Haber Girişi : 15 Mayıs 2016 15:35

Polise elimiz kalkmaz!

Polise elimiz kalkmaz!
Meral Akşener: Bizim polislere elimiz kalkmaz, Yargıtay bu kurultay kaosunun sorumlusudur, şimdilik gidiyoruz

MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye bayrak açarak aday olan isimlerin başında gelen Meral Akşener, kurultay için gelen delegelerin polis tarafından engellemesine ilişkin, "Bizim polislere elimiz kalkmaz, Yargıtay bu kurultay kaosunun sorumlusudur, şimdilik gidiyoruz" diye konuştu. Akşener, "Valilik ve emniyetin yazılı emrini görmeden kurultay alanından ayrılmayacağız" demişti. 14:40'te tekrar alandaki ülkücülere seslenen Akşener, ayrılma kararı aldıklarını söyledi. Akşener, bir konuşma yaptıktan sonra alandan ayrıldı.

Kurultay için Yargıtay'dan karar beklendiğine değinen Akşener, "Bu hukuksuzluğun ve kaosun sorumlusu Yargıtay'dır. Derhal bu kaosu ve yanlışlığı gidermelisiniz. Eğer adalet anlayışı bu ülkede yüzde 24'e düşmüşse hukuk adamlarımızın bu yanlışlığı düzeltmesi gerekiyor. Bugün Asena'lar dirsek atmayı öğrendi. Artık Saray rahat uyuyabiliyorsa uyusun" dedi.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Sabah 7'den bu yana aç susuz bekleyenler, kadınlar, gençler burada ya; Allah'ın izniyle gelecekteki Başbakanlık bizimdir! Karar verdim, göreceksiniz, görecekler; çok yakın bir gelecekte Başbakan Meral diyecekler... Bugün burada bir hukuksuzluğu hep birlikte yaşadık. Sanmasın Saray, sanmasın iktidar ülkücüler vazgeçtiler sanmasınlar. Bizim o polislere elimiz kalkmaz. Biz bu ülkede Anadolu evladına hiçbir zaman el kaldırmadık. Bütün hukuksuzlukları tespit ettik. Sabaha kadar bekleyecektim ama sabah 7'den bu yana heres aç susuz burada dediler. Onun için şimdilik hepimiz evimize gidiyoruz. Ne yaparsanız yapın ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz."

MHP'de olağanüstü tüzük kurultayı için adres gösterilen Büyük Anadolu Oteli'nin önüne gelen Meral Akşener, delegelere seslendi.

MHP'de genel başkanlığa aday olan Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, polis barikatıyla kapatılan otel çevresine birlikte geldi.

Meral Akşener, "Valilik ve emniyetin yazılı emrini görmeden kurultay alanından ayrılmayacağız" demişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.