POLİTİKA Haber Girişi : 17 Haziran 2023 11:30

Partimize artan ilgiye layık olmaya çalışıyoruz

Partimize artan ilgiye layık olmaya çalışıyoruz

Zafer Partisi Buca İlçe Başkanı

Tolga Şentürk ile Seçim Değerlendirmesi

Partimize artan ilgiye layık olmaya çalışıyoruz

1.Buca da ne kadar oy aldınız? Hedefiniz neydi, tutturdunuz mu?

-Zafer partisi Buca'da yaklaşık 11 bin oy aldı.

Aldığımız bu oy, Zafer partisinin özbeöz kendi oyudur.

Yani yanlışlıkla, hata ile, mecbur kalarak verilmiş oy değil,

her seçmenin bilerek ve isteyerek, hür iradesiyle, benimsediği politikalarımıza vermiş olduğu oydur. Birçok insan, Zafer Partisi yüksek sayılabilecek oranda bir oy aldı düşüncesinde olabilir. Fakat aldığımız oy gelecek için ümit vaat etsede bizleri memnun etmedi. Hedefimize ulaşamamızın sebeplerini, yönetim kurulumuzda,

arkadaşlarımla masaya yatırdık.Toplantılarımız sonucunda, çıkarımlarımız ve tahmin ettiğimiz 1-2 neden var. Şu anda partimize yüksek bir teveccüh var. Kartopu gibi günbegün büyüyen üye sayısı ve katılıma şahit oluyoruz. Bu durum bizi mutlu ediyor. Bundan sonraki dönemde, oy oranımızın istediğimiz, beklediğimiz seviyeye gelmesi için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bizi, takip etmeye devam edin!

2.Yerel Seçimler için hedefiniz nedir? Nasıl bir kampanya yürüteceksiniz?

-Buca, nüfus bakımından İzmir'in en büyük ilçesi ve ne yazıkki, özellikle son yıllarda, İzmir'de yaşanılma endeksinde gerilerde bırakılan bir ilçe oldu. Yerel seçimler için, Buca özelinde en büyük hedefimiz, Buca'nın yaşanılabilir yerler liginde en üst sıralarda yer alması için, bugüne kadar yapılmamış, Buca için hayati öneme sahip dokunuşları yapacak olan Belediye başkanı adayımızın belediye başkanlığını kazanmasıdır. Tabiki bunları gerçekleştirebilmek için seçimlerde yüksek bir tercih almamız gerektiğinin farkındayım ve bu tercih edilmeyi sağlayabilmek için genel politikalarımız yanında, yerel politikalarımızla ön plana çıkmak için, belirlediğimiz yol haritamız var. Bu haritanın en önemli adımlarından biri de Buca'da yaşayan her cana,

Buca'da oturan-oturmayan,

Buca'da çalışan-çalışmayan,

Buca'da oy kullanan-kullanmayan herkese, her canlıya dokunmak.

3.Sizi tanıyabilir miyiz? Eğitiminiz nedir? Politikaya olan ilginizin kaynağı nedir?

-Ben 1976 yılında İstanbul'da dünyaya gelmişim. 1999 Atatürk üniversitesi mezunu, Zooteknist mühendisim. Uzun yıllar çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptım. 2022 yılı Mayıs ayında kurucu ilçe başkanı olarak atandım. Haziran ayında yapılan kongrede Zafer Partisi Buca İlçe Başkanı olarak seçildim. Evliyim. 1 kızım ve 1 oğlum var.

Siyasete başlama yaşımı "inanın ben de bilmiyorum" diye cevap versem yanlış olmaz :)

Ben siyaset eğitimi konusunda, ülkemizdeki şanslı insanlardan biriyim. Benim babam 10 yılı belediye başkanlığı olmak üzere, uzun yıllar parti il başkanlığı, parti yöneticiliği yapmış eski bir siyasetçi. Bir siyasetçinin oğlu olduğunuzda, siyasetle yatılan-kalkılan bir evde doğduğunuzda siyasetin tam ortasına doğmuş oluyorsunuz dolayısıyla benim siyasetle ilişkim doğumumdan hemen sonra başlamış diyebilirim.

Babam sebebiyle politikaya, siyasete hep ilgili oldum, hep sevdim. Yaşıtlarım çizgi filmler, dizi filmler seyrederken, ben, babamla birlikte tartışma programları seyreder, Türkiye ile ilgili düşünceleri, fikirleri takip ederdim. Babamın arkadaşlarıyla yaptığı siyasi sohbetlere dahil olmaya çalışır, sıkılmadan dinlerdim. Hâlâ, babam benim akıl hocam, danışmanım gibidir. Benim babam gibi bir babanız olunca siyaseti hem seviyor hemde zevk alıyorsunuz.

4.Neden politika yapıyorsunuz?

-Siyaset yapmak bir seçim değil, mecburiyettir.

Dünyadaki bütün ülkeler, yönetim şekilleri farklı olsa bile, siyaset vasıtasıyla yönetilir.

Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler tüm fertlerinin siyasete katılması şart olan ülkelerdendir. Apartman yönetiminden ülke yönetimine kadar her yerde yönetimde söz sahibi olmamız gerekiyor ki bunun tek yolu siyaset yapmaktır.

İsmet İnönü'nün hepimizin kulağına küpe olması gereken bir sözü var "Bir ülkede namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülkede kurtuluş yoktur". Bu cümle, aslında neden siyaset yapmamız gerektiğinin özeti niteliğindedir.