GÜNDEM Haber Girişi : 08 Nisan 2020 12:21

"Neden İzmir'de yaşamalı?"

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir, insanları farklı yönleriyle cezbediyor. Tarihi, kültürü ve doğal yapısının İzmir'e has ayrıcalıkları onu Ege'nin incisi hâline getiriyor. İzmir'in özellikleri insanlara hem büyük şehirde yaşamanın ayrıcalığını yaşatıyor hem de sizi büyük şehirlere has kalabalık ve gürültüden uzak tutabiliyor. "Neden İzmir'de yaşamalı?" sorusuna verilebilecek bir sürü cevap var. Ancak biz bu içerikte en çok ön plana çıkan beş maddeye dikkat çekeceğiz.

Akdeniz kültürünün rafine hali

Her şeyden önce Ege faktörünü ilk sıraya koymak lâzım. Sıcak insanları, zeytinyağıyla lezzetlenen yemekleri, mavinin her tonundaki denizi, içinizi ısıtacak güneşi ve antik değerleriyle Ege; dışarıdan görünenin aksine sadece bir tatil merkezi değil, insanlık tarihinin en değerli toprakları. İşte o kültürün ve toprakların başkenti sayılabilecek şehir ise tabii ki İzmir. Bu şehirde yaşamak her şeyden önce şahane bir kültürü yaşamak demek.

Bir merkezden ötesi

Ege kıyılarının tam ortasında konumlanan ve dünyanın en güzel tatil cennetlerine sadece birkaç dakika uzaklıkta bulunan İzmir, sadece Ege'nin değil Akdeniz coğrafyasının en önemli şehirlerinden biri. İzmir'de olmak, Ege kıyılarının da ötesinde Ege'nin en değerli adalarına bir feribot seferiyle ulaşabilmenizi sağlıyor. Şehrin merkezi konumu sadece kara için değil, şahane bir deniz açısından da merkezi anlam taşıyor

Sürekli yükselen bir değer

Bir şehirde yaşıyorsanız veya yeni bir şehirde yaşamaya karar verdiyseniz çoğu zaman sadece o şehrin güzellikleri yeterli olmaz. Kişisel ekonomimiz açısından şehrin bize uyumlu olması gerekir. Bu noktada İzmir sürekli yükselen bir değer. Çünkü sakin ve huzur veren özelliklerinin yanı sıra bir iş, finans ve ticaret merkezi. Büyük limanları, dev şirketlerin genel merkezleri, raylı ve karayolu sistemleriyle bağlı ticaret yollarıyla İzmir, tarihte olduğu gibi bugün de dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri olarak konumlanıyor.

Tarihi ve modern mimari buluşuyor

Modern ve tarihi yapıları aynı anda barındıran İzmir; sakinlerine konforu, estetiği ve köklülüğü aynı anda yaşatıyor. Bu başarılı modelle dünyanın dört bir yanından yatırımcıları kendine çekiyor. Söz konusu yaşamak olduğunda insanlara ticari anlamda da birçok seçenek sunuyor. İzmir'in bu yönü, insanların başta İstanbul olmak üzere başka şehirlerden gelip İzmir'e yerleşmesinin en önemli nedenlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Sözcü