POLİTİKA Haber Girişi : 07 Eylül 2021 13:52

"Ne Kadar Bilirsen, Bilene Danış"

CHP Danışma Kurulları, parti tabanının talep, övgü ve tepkilerinin dile getirildiği demokratik platformlar oldu. Tabanın ortak talebi, yerel seçimlerde ve genel seçimlerde, "ön seçim"in Genel Merkez tarafından mutlaka gerçekleştirilmesiydi.

ZAFER KAPLANSOY

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçelerde danışma kurularını tamamladı. Örgütün verdiği ana mesaj, yerel ve genel seçimlerde, ön seçim talebiydi.

 

Danışma Kurulu'nu başarıyla gerçekleştiren ilçelerden Buca'da,  CHP İlçe Danışma Kurulu, Şirinyer Düğün Salonu’ndaydı.

 

Örgütün yaptığı çalışmaların değerlendirildiği ve yapacağı çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıya; CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Kani BekoAtilla Sertel, Tacettin Bayır, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Eski Milletvekili Musa Çam, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, ilçe yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 

Toplantının basına açık kısmında Belediye Başkanı Kılıç ve İlçe Başkanı Taş, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları ve önümüzdeki süreçte yapacakları çalışmaları anlattı. 

 

UYUMU BOZMAYAN ORKESTRA 

 

CHP İlçe Başkanı Hacer Taş, “Öyle bir dönemden geçtik ki, yangın sel, hastalık deprem birçok felaketi atlattık ve bir araya gelemedik. Bugün çok anlamlı bir gün. Uzun süre sonra CHP Buca Örgütü olarak bir araya geliyoruz. Bizim her buluşmamız çok kıymetli ancak bu toplantı iktidar hedefimiz için tarihsel bir önem de taşıyor. Çağdaş, laik, demokratik, müreffeh ve Atatürk devrimlerine bağlı bir ülke yolunda çok kritik bir dönemden geçiyoruz. 20 yılı aşkın süredir toplumun tüm kesimlerini ezen, demokrasiyi katleden, memleketi bir avuç yeni zengin sınıfı ve orta çağ anlayışı ile yönetmeye çalışan zihniyeti, tarihin karanlığına yollayacak tek güç, yani altı okta simgeleşen umut; CHP burada. Partimizin iktidarı yolunda, ayağımıza değecek her taşı burada süpürüp atacağız” diye konuştu. Başkan Taş,Partimizde daha önce görev yapan arkadaşlarımızdan aldığımız örgüt tecrübesini her seferinde gerekirse sıfırdan yaratma cesaretiyle birleştirebildiğimiz için bugün Buca’da yerelde iktidarız. İl başkanlığımızla, büyükşehir belediyemizle, ilçe belediyemizle asla uyumu bozmayan bir orkestra titizliğinde partimizin bayrağını her geçen gün daha da yukarıya taşıyoruz" dedi. 

 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Partimizin, belediyemizin yaptığı ve yapacağı çalışmaları konuşacağımız danışma kurulumuzda sizlerle olmaktan onur, gurur ve mutluluk duyuyorum. 2019’da göreve geldiğimizde hemen stratejik planımızı yaptık ancak ardından hiç beklediğimiz, tüm dünyanın tecrübe etmediği pandemiyle karşılaştık. Pandemi ne zaman bitecek derken, halen devam ediyor, belki de daha sürecek. Biz de bunun için acil eylem planları geliştirdik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın da söylediği gibi kriz belediyeciliğine geçtik. Pandemide her yönden çok ciddi çalışmalarımız oldu. İşsiz kalan, evine ekmek götüremeyecek vatandaşlarımıza elimizden geldiğince ayni ve nakdi yardımlarda bulunmaya çalıştık. Zor bir zamandı ama yine de biz çalışmaya devam ettik” diye konuştu.

 

İYİYE, DAHA İYİYE

 

Başkan Kılıç, “2018 yılının sonunda Buca Belediyesi’nin gerçekleşen bütçesi 236 milyon iken bu yıl bu rakamı şu an ki verilere göre 460 milyona çıkardık. Pandeminin olduğu bu zor süreçte, İller Bankası paylarının yarı yarıya düştüğü bir dönemde bu ciddi bir çalışmaydı. 2023’ün sonunda gerçekleşecek olan bütçeyi ise 600 veya 650 milyon olarak planlıyoruz. İzmir’in ilçe belediyeleri arasında belki de en büyük bütçe olacak. Bu salonda bir söz vermiştik, çöp için kiralama olayı kalmayacak demiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın sayesinde Buca Belediyesi artık kendi araçlarına sahip, 28 çöp aracımız geldi. Bu da bize ciddi bir tasarruf sağladı. Sadece çöp toplama değil park bahçelerde de kiralama işinden 2022’ye kadar kurtuluyoruz. Bütçemizin hemen hemen 2 katına çıktığı dönemde Buca Belediyesi diğer belediyelerle boy ölçüşecek duruma geldi. Görev süremizde 200 milyondan fazla borç ödemesi gerçekleştirdik. Buca Belediyesi, personel ödemelerinde, kamu kurum ve kuruluşların yapacağı ödemelerde sıkıntı yaşamıyor. Daha da iyi bir aşamaya geleceğiz. Yaptığımız toplu sözleşme ile belediyemizde çalışan işçilerimizin maaşlarını yüzde 50’ye yakın artırdık. Analarının ak sütü gibi helal olsun, emekçilerimiz Buca için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Dijitalleşme konusunda şu an en iyi belediyelerden biriyiz. Kendi personelimizle kendi ürettiğimiz programlarla bunu başardık. Artan bütçenin nedenlerinden biri bu dijitalleşme çalışmaları. 2023’ün başına kadar tüm birimler dijital ortama geçecek. Özetle, biz çalışıyoruz. Buca Belediyesi iyiye gidiyor, daha da iyiye gidecek. Buca’nın hak ettiği bir noktaya geleceğine söz veriyorum” ifadelerini kullandı.