POLİTİKA Haber Girişi : 13 Aralık 2022 16:15

Muharrem İnce, 16 Aralık'ta Forbes ve Cezaevi alanında

Muharrem İnce, 16 Aralık'ta Forbes ve Cezaevi alanında
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 16 Aralık Cuma Günü saat 17:00'da Buca'ya gelecek. Forbes Caddesi'nde esnaf ve yurttaşlarla buluşacak İnce'nin Buca Cezaevi Alanı'na giderek "Cezaevi Alanı yeşil alan olsun" çağrısında bulunması bekleniyor.

MAHİR DİNÇ -

ÖZEL KULİS HABER 

 

 

"Ne Cumhur Ne Millet, Tek Yol Memleket" sloganıyla çalışmalarını sürdüren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 16 Aralık Cuma günü saat 17:00'e Buca'ya geliyor.

 

 

 

İzmir programı kapsamında Buca'yı ziyaret edeceği öğrenilen ve Forbes Caddesi girişinde partilileri tarafından karşılanacak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, esnaf turu yapıp Forbes Caddesi'ndeki yurttaşlarla sohbet edecek. 

 

 

 

Muharrem İnce'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni plana göre, TMMOB ve CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada yer aldığı halşyle "yüzde 75'inin yapılaşmaya açılacağı" öne sürülen Buca Cezaevi alanına gelerek incelemelerde de bulunması ve kamuoyuna "cezaevi alanının yapılaşmaya açılmaması" ve "yeşil alan olarak İzmir ve Buca'ya kazamdırılması" için çağrıda bulunması da bekleniyor.

 

 

 

Muharrem İnce, Buca Cezaevi alanına yıkıldıktan sonra gelen ve alanın yeşil alan olması için sahada mesaj veren ilk siyasi parti lideri olarak da kayda geçecek. 

 

 

 

Şu ana kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentin emini ve halkın mühür teslim ettiği öncü siyasetçiler olmaları sıfatıyla; CHP Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Buca İlçe ve CHP'nin Güzelbahçe ve Karabağlar İlçe Örgütü gibi bazı başka ilçelerin yöneticileri dışında henüz Buca Cezaevi alanına gelmediler.

 

 

Başkanlar Soyer ve Kılıç, partilerinin basın açıklamalarının yanı sıra meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının basın açıklamalarına da katılmadı.  

 

 

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, alanın yüzde yetmişbeşlik bölümüne yapılaşma sağlayacak plan nedeniyşe merkezi hükümeti eleştireceği; ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç"Buca Cezaevi alanında yeşil alan eylemlerine bir kez olsun  gelmemesi nedeniyle" eleştiri oklarının hedefine koyacağı "Bu MEMLEKETİN SAHİBİ YOK MU" diye soracağı öğrenildi. 

 

 

 

 

 

Eğer Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kaynakların belirttiği ve özel olarak planlandığı şekilde, Buca Cezaevi alanına gelir ve kamuoyuna bir açıklamada bulunursa; "Buca Cezaevi alanı yeşil alan olsun" çağrılarını salon toplantıları ve sosyal medya hesapları üzerinden yapan; bilboardlar üzerinden mesajlar veren 'mühür sahibi' yerel siyasetçilerin de önüne geçmiş olacak.

 

 

Öte yandan Muharrem İnce, bu programları ardından aynı gün saat 19:00'da Buca Hasanağa Bahçesi'nde öğrenci gençlerle buluşarak, gündeme ilişkin söyleşecek.