YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 12 Aralık 2022 14:00

Kadınların gücünü Balçova'dan gösterecekler

Kadınların gücünü Balçova'dan gösterecekler
İMO İzmir Şubesi'nce başlatılan; Balçova,Karşıyaka,Büyükşehir Belediyeleri’nin desteklediği Beyaz Baretli Kadınlar Projesi dördüncü yılına girdi. Projeyle üç yılda 140 öğrenci desteklendi, 8 ay sürecek yeni dönemde 34 öğrenci projeden faydalanacak.

Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümlerinden eğitim alan genç kızların mesleklerine eşit şartlarda başlamaları için İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin başlattığı Beyaz Baretli Kadınlar Projesi dördüncü yılına girdi.

 

 

 

3 yıl içinde 140 öğrencinin desteklendiği proje geçtiğimiz ay Türkiye’deki Sosyal Demokrat Belediyeler arasında düzenlenen bir yarışmada Eğitimde Eşitlik Kategorisinde En İyi Uygulama ödülü almıştı.

 

 

 

Bu yıl 34 öğrencinin faydalanacağı ve 8 ay sürecek Beyaz Baretli Kadınlar projesinde İnşaat Mühendisi adayı kız öğrenciler, 'Teknik Eğitim ve Danışmanlık' hizmeti alacak. 

 

 

 

Beyaz Baretli Kadınlar Projesinde ayrıca iletişim, ekip olma, liderlik, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmelerine hazırlanma gibi konularda da eğitimler verilecek.

 

 

 

İzmir’deki İnşaat Mühendisliği Fakültelerinde eğitim alan ve önceki gün Balçova Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen öğrenciler, eğitim boyunca kendilerine mentörlük yaparak destek olacak meslekte deneyimli Kadın İnşaat Mühendisleri ile tanıştılar.

 

 

 

AMAÇ, GENÇ MÜHENDİSLERİN ÖZGÜVENLİ MESLEĞE GİRMELERİ 

 

 

 

 

Toplantıda bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş “Biz bu projeye başlarken bizim yaşadığımız sıkıntıları genç meslektaşlarımızın yaşamamaları için neler yapabiliriz diye düşündük. Amacımız; toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yoğun olduğu bu meslekte, genç inşaat mühendislerinin bu konuda bilinçlenip mesleğe daha özgüvenli girmelerini sağlamak” dedi. 

 

 

 

 

 

ÖZELLİKLE GENÇ KADINLAR GÜCÜNÜN FARKINA VARIRSA...

 

 

 

 

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise Balçova’da kadınların güçlerinin farkında olduklarını ifade ederek “Biz bu gücün tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Özellikle genç kadınlar güçlerinin farkına varırlarsa birçok yanlışlığı düzeltebiliriz. Sizlerin de Türk kadınının her işi başarabileceğini herkese göstereceğinize inanıyorum” diye konuştu.