POLİTİKA Haber Girişi : 27 Eylül 2023 10:24

MHP Buca’yı istiyor

MHP Buca’yı istiyor

MHP Buca’yı istiyor

 

 

Yerel seçimler yaklaşırken, Cumhur İttifakı’nın bileşenleri AK Parti ve MHP’nin iş birliği yapacağı yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğinin ipuçları da belli olmaya başladı. MHP, 30 büyükşehirden bazılarında AK Parti’nin adayı desteklenecekse, o şehirlerin ilçe belediye başkanlıklarının güç dengesine göre bölüşülmesini talep ediyor.

 

 

2024 Yerel seçimler öncesi MHP kanadı, “Mart 2024’teki yürütülecek iş birliği koşullarının 2019'daki koşullardan çok farklı olduğuna” işaret ediyor. Yerel seçimlerdeki iş birliğinde bu kez “denge politikasının gözetilmesi gerektiğine” de işaret ediliyor. MHP kanadı, iş birliğinde sağlanacak dengedeki kastı, “Ne eksik ne fazla. MHP’nin hakkı neyse o” sözleriyle açıklıyor.

 

İş birliği kapsamında AK Parti’nin, örneğin İzmir’de Çeşme, Narlıdere, Aliağa dışında Buca veya Bayraklı gibi bazı ilçe belediye başkanlıklarında da, “MHP’nin adayına destek vereceği” konuşuluyor.

 

MHP Buca Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kartal Genel Merkezin alacağa karara saygılı olduklarını İzmir’de metropol bir ilçede MHP adayının desteklenmesini beklediklerini belirterek, "Buca’da Cumhur ittifakı olarak AK Parti’nin MHP adayını desteklemesini istiyoruz" dedi.