YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 13 Mayıs 2019 16:58

MENEMEN BELEDİYESİ’NDE LİYAKATE DAYALI YÖNETİM

MENEMEN BELEDİYESİ’NDE  LİYAKATE DAYALI YÖNETİM

MENEMEN BELEDİYESİ’NDE

LİYAKATE DAYALI YÖNETİM

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, adaylık döneminden bu yana her zaman vurguladığı şeffaflık anlayışını; yönetim kadrosunu personeller ve kamuoyuna sunarak tekrar gündeme taşıdı. Başkan Aksoy, Belediye işçileri ile yaptığı toplantıda belediyenin hiyerarşik işleyişi ve sendikal haklar üzerinde durdu.

“YENİ MAAŞLAR LİYAKAT ESASLI OLACAK”

Menemen Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları, Danışmanlar ve yönetim kuruluna ait isimlerin yanı sıra müdürlük atamaları Başkan Aksoy tarafından personellere birinci ağızdan duyuruldu. Aksoy yaptığı toplantıda önceki yönetime dair var olan düzenin tamamen değişeceğini, yönetimin ve işleyişin liyakate dayalı olacağını vurguladı. Ayrıca hali hazırda bulunan işçi sendikasının işçi haklarını korumanın ötesinde baltaladığına dikkat çekerek, “ Sendikaların başlıca görevi, işçinin haklarını korumak, güvenliğini korumak ve denetlemek ise bu durum bizde maalesef işlemiyor. Maaş anlamında, bir önceki yönetimin tamamen yeni gelecek yönetimi baltalama amacıyla yaptıkları zam personel giderlerinin üstüne çıkan ve mümkün olmayan rakamlardır. Ayrıca bu maaşlar konusunda; Lise mezunu, 2 yıllık – 4 yıllık üniversite mezunu ve yüksek lisans mezunlarının hepsinin aynı maaş alması doğru mudur ? Ya da 5 yıllık çalışan ile yeni işe alınmış kişilerin aynı oranda maaş almaları hangi akla uygundur. Bunlar liyakat dışıdır. Bu ayrımın ve denetimin sendika tarafından usulünce uygulanması gerekir. Yeni sendika ile beraber tüm bu unsurlar dikkate alınarak maaş çizelgeleri oluşturulacak ve işçilerin hakları korunacaktır” dedi.

YÖNETİM VE MÜDÜRLÜKLER BELİRLENDİ

Şeffaf yönetim anlayışına vurgu yapan Aksoy, “ Bugün olduğu gibi bundan sonra da Belediyemize ait her türlü atılım ve çalışmalardan başta personellerimiz olmak üzere tüm Menemenliler bilgi sahibi olacaktır. Bu anlamda şeffaflık ilkemizden ödün vermeyeceğiz. Ayrıca işleyiş konusunda herkesin sorumlu olduğu birim ve müdürlük ayrımı yapılmıştır. Bundan sonra, önceki dönemde olduğu gibi her türlü sorun ve sıkıntı Belediye Başkanının kapısında çözülmek yerine hiyerarşik düzen gereği yetkili birimlerce hızlı ve usulünce çözüme ulaştırılacaktır” diyerek yönetim kadrosunu ve müdürlükleri paylaştı.