POLİTİKA Haber Girişi : 23 Mayıs 2016 14:08

LDP'den uyarı: 'Vahim bir olay'

LDP'den uyarı: 'Vahim bir olay'
Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize gezisine yüksek yargı başkan ve üyelerinin katılmasına sert tepki gösterdi

LDP Genel Başkanı Cem Toker'in gündeminde Erdoğan'ın Rize gezisi ve o geziye katılan Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay başkan ve üyeleri vardı. Olayı demokrai adına vahim biro lay olarak nitelendiren Toker açıklamasında şu görüşlere yer Verdi.

 

Medya ve kamuoyu hafta sonu yapılan AKP Kongresi ve Başbakan değişimine odaklanmışken, en basit demokratik ilkeyi bile ihlal eden bir gelişme herkesin gözünden kaçtı.

 

Her ortamda partili Cumhurbaşkanlığını savunan, tarafsızlık yemini etmiş olmasına rağmen kurucusu olduğu AKP ile duygusal ve siyasi bağlarını koparamadığını söyleyen Erdoğan'a, tümüyle siyaset kokan Rize ve Artvin gezilerine yüksek yargının temsilcileri Yargıtay, Sayıştay, Danıştay Başkanları ve üyeleri de eşlik etmişler.

 

Anayasal sistem, siyasi görüşü ne olursa olsun, Türkiye'de kurulu her siyasi partinin A'dan Z'ye tüm denetimini "tarafsızlık ve adalet" ilkesi gereği, yüksek yargıya vermiştir.

 

Yargı kararlarının bir muhalefet partisinin yönetiminde ne kadar belirleyici olduğunu daha geçtiğimiz hafta gördük, önümüzdeki haftalarda da görmeye devam edeceğiz.

 

Hür, adil ve tarafsız seçimlerden sorumlu Yüksek Seçim Kurulu üyeleri de bu kurumların üyelerinden oluşmaktadırlar.

 

Yüksek yargı mensuplarının, davet gelse bile, Anayasal yeminine rağmen, son derece partizanlaşmış bir Cumhurbaşkanı ile birlikte görünmeleri, siyaset kokan gezilerine katılmaları, başbaşa toplantı yapmaları, görüşmeleri kişi ve kurumların adalet için sığındıkları yargı erkinin tarafsızlığı ilkesini daha da zedeleyecektir.

 

Belirtmek zorunda olduğumuz bu demokratik ve Anayasal hassasiyetimizin yol açacağı alınganlıklardan kaynaklanacak her türlü siyasi ve "gözünün üstünde kaşın var" bürokratik eziyetin bedeline de hazırız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.