FUAR-FESTİVAL Haber Girişi : 05 Aralık 2021 00:37

Kestane Başkenti Beydağ, Travel Turkey'in de 'BEY'i

Kestane Başkenti Beydağ, Travel Turkey'in de 'BEY'i
Kestane Başkenti Beydağ standı, doğallığı ve sıcaklığıyla, 15. Travel Turkey İzmir Fuarı'nda iz bıraktı. Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, valisinden başkanına, profesyonel ziyaretçisinden sıradan yurttaşına her konuğu evindeymiş gibi ağırladı.

15. Travel Turkey İzmir Fuarı'nda, Beydağ, hedefi on ikiden vurdu, kenti tanıtma amaçlı faaliyet başarıyla gerçekleştirilmiş oldu.

 

 

Fuarın A holünde İzmir Sokakları özel bölümünde yerini alan Beydağ Belediyesi, kentin önemli değerlerini ziyaretçilerine sundu.

 

 

 

Dünyanın en kaliteli kestanesi olan Beydağ Kestanesi sadece standın değil tüm fuarın gözbebeği oldu.

 

Lezzetin methini duyan, valisinden belediye başkanına, profesyonel ziyaretçisinden sıradan yurttaşına Travel Turkey İzmir Fuarı'nda 'Kestane kebap, yemesi sevap' diyerek, Beydağ standında 'lezzet arası' verdi.

 

Beydağ standı ziyaretçileri arasında, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, pek çok vali, kaymakam ve belediye başkanı gibi konuklar yer aldı.

 

Özlem Yayın Grubu Başkanı Zafer Kaplansoy ve Mahir Dinç de, Beydağ Belediye Başkanı Yılmazlar'ın sıcak sohbetine konuktu.      

 

Beydağ Belediyesi gelen tüm ziyaretçilerine dünyanın en kaliteli kestanesini kestane kebap yaparak ikram etti. 

 

Beydağ Belediyesi standında Beydağ’a özgü kestane, kestane unu, zeytinyağı, ceviz, bal gibi yöresel ürünler de sunulurken Beydağ’da yer alan tarihi yerler ve eşsiz güzellikteki gezilecek rotalar tanıtıldı.

 

 

ÇOK ESKİLERDEN BİR TAT: BEYDAĞ SİMİT DÜRÜMÜ 

 

Beydağ’a özgü ve yöresel nitrlikteki simit dürüm vatandaşlara ikram edildi. Başkan Yılmazlar, Beydağ Simit Dürümü üzerine çalışmalar yaptıklarını ve çok eskilerden kalma bi tat olduğu için coğrafi işaret alarak tescilleyeceklerini belirtti. 

 

 

Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar,  yerel yönetici olarak bugüne kadar yaptıklarını ve yapacaklarını da konuklarıyla sohbet konusu yaptı, projelerini anlattı.

 

"KESTANE BAŞKENTİ BEYDAĞIMIZI TANITIM HAMLEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ"

 

 

Başkan Yılmazlar, şunları söyledi:

 

“Birçok ülkeden katılımcının ziyaret ettiği Travel Turkey’de Beydağ’ımızın tarihi, turizm faaliyetleri, yöreye has ürünleri ve kentimiz için gerçekleştirdiğimiz projeleri tanıtıyoruz. Beydağ’ı gerek ülke içinde gerekse ülke bazında tanıtmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beydağ’ın tanıtımı faaliyetlerimizi Travel Turkey İzmir gibi daha pek çok   fuar, sergi gibi etkinliklerde devam ettireceğiz. Beydağımızın toprağının kendine has kestanesini bugün tatma fırsatı bulamayanlar olduysa, başka etkinliklerde bu fırsatı o yurttaşlarımıza sunmak için  stantlar kurmaya, ülkemizde ve dünyada gezip tanıtım hamlemizi büyütmeyi sürdüreceğiz. Halkımızı başka etkinliklerde Beydağ tadında buluşmaya davet ediyorum.”