YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 10 Mayıs 2020 12:57

Karaburun Belediyesi’nin ‘Halk Manav’ı yollarda

Karaburun Belediyesi’nin ‘Halk Manav’ı yollarda

Karaburun Belediyesi’nin ‘Halk Manav’ı yollarda

 

Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan yurttaşların sebze ve meyve ihtiyaçları, Karaburun Belediyesi’nin Halk Manavı’nda Hal fiyatında karşılanıyor.

Karaburun Belediyesi, Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşların sebze ve meyve ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçti.

Belediye bünyesinde oluşturulan Halk Manav, İzmir Sebze ve Meyve Hali’nden aldığı ürünleri, üzerine hiçbir kâr koymadan vatandaşlara ulaştırıyor.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçe merkezinde Çarşamba günleri, Mordoğan’da ise Salı günleri kurulan semt pazarının bir buçuk ayı aşkın süredir yapılamadığını belirterek, “Koronavirüs önlemleri nedeniyle özellikle ilçe dışından gelen pazarcı esnafımızın, hastalığı taşıma olasılığı nedeniyle semt pazarlarımızın kurulumuna ara verdik. İlçe merkezimizde ve mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızdan gelen talepler artınca, çözüm getirmek adına Halk Manavı kurduk.” dedi.

// HER MAHALLEYE HAFTA EN AZ BİR KEZ UĞRAYACAK

Karaburun Belediyesi’nin araçları ile 16 mahallenin tamamına haftada en az bir kez ulaşmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, böylelikle vatandaşların evlerinde kalmalarını teşvik ettiklerini belirtti. Zabıtamız kontrolünde alışveriş sırasında, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına en üst seviyede uyum sağladıklarını kaydeden Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Hizmetimizden vatandaşların mutlu olduğunu görmek bizi de sevindiriyor. Kendi araçlarımızla İzmir Hali’nden aldığımız ürünleri, en taze haliyle ve üzerine hiç kâr koymadan köylerimizdeki ve mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu süreçte halkımızın bütçesine fazla yük olmadan ihtiyaçlarını karşılamanın da bir kamu görevi olduğunu düşünüyoruz”

Halk Manav hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getiren Karaburunlular, "Bizler iki aya yaklaşık süredir evlerimizdeyiz. Bu nedenle taze meyve-sebze ihtiyacımızı karşılamakta zorlanıyoruz. Belediyemizin sunduğu kapımıza gelen bu imkânla, kimseye yük olmadan ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz” dediler.