POLİTİKA Haber Girişi : 28 Kasım 2023 15:31

Karabağlar'da Meclis Üyesi Can Ersoy, başkanlığa talip

Karabağlar'da Meclis Üyesi Can Ersoy, başkanlığa talip
CHP'li Can Ersoy, Ordulu bir öğretmen çocuğu. CHP Karabağlar İlçe Örgütü'nde, itilaf çözen bir ağabey olarak biliniyor. 5 yıldır Meclis Üyesi olduğu Karabağlar Belediyesi'nde artık Belediye Başkanı Aday Adayı. Sloganı: Karabağlar İçin hep birlikte!

"KARABAĞLAR'IN CANI" BAŞKANLIK İÇİN GELİYOR..."

 

 

Karabağlar Belediyesi CHP Meclis Üyesi, Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Makina Mühendisi Can Ersoy, aday adaylığı dosyasını CHP Karabağlar İlçe Örgütü'nün Başkan Yardımcılarına teslim etti.

 

 

Beş yıldır meclis üyesi olarak görev yaptığı Karabağlar Belediye Başkanlığı için  aday adayı olduğunu anlatan Can Ersoy, “Ülkemizin girdiği yeni tarihi dönemeçte yerel düzeyde gereken yeni bir ruh, değişim ve dinamizmi sağlamaya hazırım” dedi.

 

 

 

 

"ARTIK YORULDUĞUNA İNANDIĞIM MUHİTTİN SELVİTOPU İLE DEMOKRATİK BİR YARIŞ İÇİNDEYİZ" 

 

 

 

Can Ersoy, kentin sorunlarını bildiğini hem belediyeyi hem de Karabağlar halkını çok iyi tanıdığını vurgulayan Ersoy, şunları söyledi:

 

 

“Belediye kadrolarını çok iyi tanıyan, iş yapabilme potansiyelini bilen, kentin ihtiyaç ve sorunlarına hakim, bir çok etkili sivil toplum örgütünde önemli görevler edinen ve projeler üreten biri olarak; gerek Ankara’da gerek İzmir’deki çevrem ve bireysel ilişkilerimle özetle Karabağlar’ın gücüne güç katacağına inanan güvenen bir belediye başkanı aday adayı olarak buradayım” diye konuştu.

 

 

Aday adaylığının demokratik bir süreç olduğunu anlatan Can Ersoy, “Kimse ile bir hüsumet ya da çekişmem olmadı. Üçüncü dönem için aday olan, bu güne kadar önemli hizmetler sunan, ancak artık yorulduğuna inandığım  Muhittin Selvitopu ile demokratik bir yarış içindeyiz. Karabağlar’a en iyi hizmet edecek olan kazansın” dedi.

 

 

 

"HEM GENELDE HEM YERELDE DEĞİŞİM GEREKİYOR"

 

 

 

Can Ersoy, aday olma kararının kaynağını şu sözlerle anlattı: 

 

 

“Ülkemizin keskin bir tarihi dönemece girişini hepimiz yaşıyor, hissediyoruz. Hem ulusal hem de yerel düzeyde yeni bir ruh, değişim ve dinamizm gerekiyor. Onlarca yıldır halının altına süpürülerek biriktirilmiş sorunlar yumağı, özellikle de hiç mazeret üretmeden giderek artan yoksulluğu, kayırmacılığı, hukuksuzluğu giderecek, çökmekte olan altyapıyı yenileyecek, derhal gerçekleştirecek güçlü bir liderliğe, güvenilir ve ehil bir ekibe ihtiyaç var. Karabağlarımız da çok ciddi fırsat ve meydan okumalarla karşı karşıya. Uzun süredir ülkemizin ve kentimizin sorunlarının çözümlenmesi, demokratik ve adil bir geleceğe ulaşmamız için aktif siyasette yer alıyorum. Yurtiçi ve yurtdışındaki eğitimim, iş dünyasındaki deneyimlerim, hayata sosyal demokrat pencereden bakışım, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim ve siyasi alanlarda üstlendiğim görevlerin beni Karabağlar'da daha iyi bir şehircilik ve hizmet için olgunlaştırdığına inanıyorum. Artık zaman, eteğimizdeki taşları dökme, cesaret gösterme, aday olarak, kısmetse halkımızın teveccühüyle de seçilerek kafamdaki çağdaş, başarılı dünya örneklerinin ilçemize taşındığı bir Karabağlar vizyonu zamanı. Daha da önemlisi o vizyonu hayata geçirme hedefine kilitlenme zamanı.”

 

 

 

"TEK ADAM OLMAYA DEĞİL BERABER YÖNETMEYE ADAYIM"

 

 

 

Aday adaylığı kararı öncesinde çok önemli projeler üzerinde çalıştığını vurgulayan şöyle devam etti: 

 

 

“Bu doğrultuda hem Karabağlar’daki tüm paydaşlarla hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Ankara ile güçlü bağlar kurarak Karabağlar halkının önerilerini dinleyerek oluşturacağım bir dizi proje, girişim ve icraat üzerinde çalışıyorum. Aşama aşama bunları kamuoyuyla paylaşacağım. Karabağlar’da yaşayanların hayatında olumlu farklar yaratacak, sonuçları uzun yıllara yayılmadan yakın zamanda görülebilecek bir icraat programı için ekibimi de oluşturuyorum. Tek adam olmaya değil, çoğulcu demokrasi esaslarına göre birlikte ve beraber yönetmeye adayım. Katılımcı, sonuç alıcı başarılı yerel yönetimin en iyi örneklerinden birisini Karabağlar'da yaratarak, tüm Türkiye'ye gösterebileceğim inancıyla yola çıktım.”

 

 

 

CAN ERSOY KİMDİR?

 

 

 

Can Ersoy, 1966 yılında Ordu'da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı.

 

 

Eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü nde devam etti ve bölümünü başarıyla bitirdi. Akademik kariyerine ek olarak, 1988-1989 döneminde Avusturya-Salzburg Üniversitesi nde Almanca dil eğitimi aldı. Askerlik görevini 1990-1991 döneminde dağ komando yedek subay olarak tamamladı. Sonrasında, İzmir'e yerleşerek kariyerine odaklandı. 1989'da TMMOB Makina Mühendisleri Odası üyesi oldu. Oda bünyesinde 2022-2024 Çalışma dönemi Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu Üyesi olarak görev alıyor. 

 

 

1992-1996 yılları arasında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı nda (KOSGEB) uzman olarak görev aldı. Daha sonra, İzmir Raylı Sistemi nde elektromekanik kontrol mühendisi olarak YÜKSEL PROJE - LOUIS BERGER konsorsiyumunda bir yıl süren proje çalışmasında yer aldı.

 

 

1997-2000 yılları arasında, Fransız Lectra Systems firmasının Ege Bölgesi sorumluluğunu üstlendi. Aynı dönemde Belçikalı SIBELCO firmasının Türkiye'deki yatırım danışmanlığını yaptı. Yönetim Danışmanlığı ve Kalite Güvence Sistemleri alanlarında uzmanlık dereceleri ve belgelerine sahiptir. 2000 yılından bu yana, yapı sektörüne ürün geliştiren ve üreten EPM Yapı Kimyasalları şirketinin sahibi ve yöneticisidir.

 

 

Bunların yanı sıra, sivil toplum çalışmalarında da aktif rol oynamaktadır. Kendisi, 2003-2013 yılları arasında Bornova Rotary Kulübü nde üyelik, dönem başkanlığı ve bölge başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir.

 

 

Ayrıca, 2011-2012 yılları arasında İzmir Zihinsel Engelliler Vakfı nda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır ve İZORDER'in (İzmir Ordu Kültür ve Dayanışma Derneği)  de kurucu üyesidir. 2019 Mart yerel seçimleri sonrasında CHP İzmir Karabağlar Belediye Meclis Üyeliği ne seçilen Can Ersoy, halen meclis üyeliği görevini sürdürmektedir.

 

 

Ayrıca, şu anda oluşum sürecinde de aktif rol üstlendiği DİDER (Dünya Kenti İzmir Derneği)  bünyesinde başkan yardımcılığı görevine devam etmekte ve TÜLOV (Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı) çalışmalarında yer almaktadır. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Can Ersoy, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir