GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2016 20:23

İzmirli gazetecileri Levent Başkan yalnız bırakmadı

İzmirli gazetecileri Levent Başkan yalnız bırakmadı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde "Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor" etkinliği düzenledi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'ndan başlayan etkinlik Cumhuriyet Alanı'nda son buldu. Yüzlerce bisikletçinin katıldığı etkinlik boyunca İzmirliler, bisikletçilere sevgi gösterisinde bulundu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin bu yıl ikincisini düzenlediği "Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor" etkinliği yüzlerce bisikletçiyi biraraya getirdi.

Etkinliğe Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İGC Başkanı Misket Dikmen, yönetim kurulu üyeleri, İGC üyelerinin yanı sıra İzmir Bisiklet Derneği, Eşpedal Görme Engelliler Derneği, Pedal 35, Gaziemir Aktif Pedal, Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Ege Pedal Grubu, Buca Bisiklet, Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyeleri de katıldı.

Katılımcılar, kendi bisikletlerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Bisim bisikletlerle Cumhuriyet'e pedal çevirdi. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndan başlayan bisikletçilere yol boyunca İzmirli yurttaşlar alkışlarla destek verdi.


Bisiklete ilgi her geçen yıl artıyor


Talatpaşa Bulvarı üzerinden ilerleyen bisikletli kafilenin son durağı Cumhuriyet Alanı oldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtı önünde açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İGC'nin "Gazeteciler Cumhuriyete Pedal Çeviriyor" etkinliğini ikincisinde biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "İzmirlilerin her geçen yıl bisiklete ilgisi daha da artıyor. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndan Cumhuriyet Alanı'na, Atatürkümüze geldik. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Yol boyunca İzmirlilerin yoğun ilgisini gördük. İGC olarak, bu etkinliği gelenekselleştirmeyi amaçlıyoruz. Etkinliğimiz çok da keyifliydi. Bir kez daha Cumhuriyetimiz 93. yılını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin ilke ve devrimlerine inancımızı bir kez daha vurguluyoruz" diye konuştu.


Buca'ya davet


Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, müthiş bir etkinliğe şahit olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet sevdalıları ile birlikte pedal çevirerek hatırlatma yaptık. Yolda gördüğümüz ilgi inanılmazdı. Kararlığımızı, inancımızı bir kez daha gösterdik. 7'den 70'e herkes buradaydı. Umuyorum bu etkinliğin üçüncüsünü gelecek yıl Buca'da gerçekleştiririz. Cumhuriyet'e pedalı Buca'da çeviririz. Bu etkinliğin evsahipliğini yapmaktan mutluluk duyarız. Bize ne oyunlar kurulursa kurulsun. Cumhuriyetin değerleri yıkmak üzere ne plan yapılırsa yapılsın sizler ve bizler oldukça bunu asla başaramayacaklar. Bunu görmüş olmanın kıvancını yaşıyorum. Hürriyetle kalın, cumhuriyetle kalın" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.