GÜNDEM Haber Girişi : 19 Nisan 2017 01:11

İzmir ve Manisa bölünüyor mu?

İzmir ve Manisa bölünüyor mu?
Gazeteci Ahmet Takan'a göre il sayısı 99'a çıkıyor. Bölünen iller arasında İzmir ve Manisa da var
Yeni Çağ gazetesi yazarı Ahmet Takan AK Parti kulislerinde yeni il yapılmak istenen yerler olduğunu öne sürdü Takan'a göre İzmir, Ankara ve Manisa'dan yeni iller çıkarılacak..
İşte Takan'ın yazısı..
AKP kulislerine yansıyan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı mevcut il sayımızın arttırılması için yaptığı çalışmayı saraya sunmuş. Taslakta il sayımızın 81'den 101'e çıkarılması önerilmiş. Ancak, R.Erdoğan bunu 99'a düşürmüş. Bu düşüş ile ilgili anlatılan gerekçeye inancım gereği girmeyeceğim!.. Adlandırılan yeni illere de değinmeyeceğim. Ancak, İzmir, Ankara, Manisa ve bazı Güneydoğu illerimizden yeni iller çıkarılmasının planlandığını ifade edebilirim. Federasyon alt yapısının yeni taşları da... Daraltılmış bölge seçim modelinin hazırlıkları diye de yorumlanabilir. Muhalefetin, Meclis'e gece yarıları gelecek torbalara çok dikkatli bakması gerekiyor. Her ne kadar 2019 işaretleri çakılsa da baskın seçim hâlâ masada. Maçın ikinci yarısı başlamak üzere!...

Kaynak: Bu neyin hazırlığı?.. İdari yapı değişiyor... 18 yeni il geliyor... - Ahmet TAKAN


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.