POLİTİKA Haber Girişi : 16 Ağustos 2017 16:16

İzmir raporu önümüzdeki hafta Meral Akşener'e sunuluyor

İzmir raporu önümüzdeki hafta Meral Akşener'e sunuluyor
45 kişiden oluşan Akşener gönüllüleri yeni parti için İzmir'i ilçe ilçe masaya yatırdı. Murat Taşer önderliğindeki ekip son şekli verilen İzmir raporunu önümüzdeki hafta Meral Akşener'e sunmaya hazırlanıyor
 
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ 

İster iktidar olsun isterse muhalefet fark etmiyor. Herkes nefesini tutmuş ayak sesleri her geçen gün daha belirginleşen yeni partinin doğumunu bekliyor. Meral Akşener'in liderliğinde kurulacak partinin Samsun'dan start vereceği açıklanmış ancak tarih kısmı boş bırakılmıştı. Kulislerden gelen bilgilere göre bu tarih 29 Ekim olacak. Cumhuriyetin ilan edildiği tarihte cumhuriyete sahip çıkıldığını gösterme anlamında anlamlı bir tarih olduğu çok açık.


İZMİR EKİBİNDE KİMLER VAR?

Meral Akşener'in henüz ismi konmamış partisinin İzmir mutfağında hazırlıklar son sürat devam ediyor. Süreçte aktif olarak yer alan dostumun bana anlattığına göre yaklaşık 45 kişilik bir ekip İzmir'i ilçe ilçe masaya yatırıyor. Üstelik bu ekibin sadece 10 civarında üyesi MHP'den istifa eden ekipten. Hala MHP'de üyeliği devam edip Meral Akşener'in partisi için aktif olarak çalışan çok sayıda isim olduğu bilgisi ilginç. Her 10 günde bir toplanan 45 kişilik üst kurul içinde MHP dışında DP'den,  ANAP'tan, DYP'den isimler de yer alıyor. 



İZMİR'İ KİM DİZAYN EDİYOR?

Gerek 45 kişilik üst kurul gerekse 13 kişilik sekreterya için Meral Akşener tarafından kesin bir görevlendirme henüz yok. İzmir'le ilgili özel bağı olan ve MHP'den kopma sürecinde Akşener'in sağ kolu imajını veren Müsavat Dervişoğlu da İzmir ekibiyle direkt ve doğrudan bir bağlantı içinde değil. 
Yaklaşık 1,5 ay önce Çiçekliköy'de buluşan İzmir ekibi yol haritasıyla ilgili raporu direk olarak Meral Akşener'e sundu. Akşener'e raporu sunan isim MHP'in 2014 Büyükşehir adayı Murat Taşer'di. Akşener'den çalışmalara devam edilmesi yönünde talimat alan Murat Taşer görüntü itibarıyla hem sürecin en aktif ismi hem de İzmir ekibinin lideri konumunda görünüyor. 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AKŞENER'LE GÖRÜŞME

İzmir'in 30 ilçesini tek tek masaya yatıran ekip özellikle merkez ilçelerde ses getirecek isimlerle temas halinde. MHP'nin milletvekili adayı Neslihan Çelik, Senem Kılıç, Cumhur Tüzemen  ve Murat Koç'un Akşener grubuyla herhangi bir irtibatı yok. Aslan Savaşan ise aktif olarak sürecin içinde yer alıyor. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Burhan Özfatura ve Metin Öney sürece destek olan isimler arasında.

NECİP KALKAN VE AYTUN ÇIRAY

Yasaya göre Meclis'te grubu bulunan partiler seçime katılma hakkını kazanmış oluyor. MHP'den istifa eden 4 vekilin Meral Akşener'le birlikte hareket edeceğini açıklamasının ardından yeni kurulacak partiye 16 vekil daha gerekiyor. Milletvekili transferi konusunda teklif götürülecek isimler sır gibi saklanırken CHP'den Aytun Çıray ve AK Parti'den Necip Kalkan'ın isimleri gündeme geldi. Bu isimlerle dost sohbetleri dışında herhangi bir teklif şuan için söz konusu değil.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.