GÜNDEM Haber Girişi : 23 Nisan 2020 17:24

İzmir’de 23 Nisan coşkusu başladı

İzmir’de 23 Nisan coşkusu başladı

İzmir’de 23 Nisan coşkusu 

İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yıl kutlamaları başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu ve İzmirli müzik toplulukları üstü açık beş otobüsle İzmir’in sokaklarında dolaştı. Marşlara İzmirliler de alkışlarla eşlik etti.

İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı coşkuyla kutlanmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu ve İzmirli müzik toplulukları, üstü açık beş otobüsle gün boyu İzmir’in sokaklarında marşlar çalarak dolaştı. Her otobüs ayrı bir rotayı takip ederken İzmirliler balkonlara çıkarak bandoyu alkışladı ve marşlara eşlik etti.
23 Nisan kutlamaları kapsamında bugün 21.30’da Haluk Levent de gemiyle Körfez hattı boyunca dolaşarak konser verdi. Üçkuyular’dan kalkan gemi Bostanlı’ya geçti. Konser, sosyal medya hesaplarından canlı verilirken İzmirliler balkonlarından konseri izledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün otobüsle İzmir’i dolaşarak İzmirliler ile 23 Nisan’ı kutladı. Başkan Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu da eşlik etti.

Balçova’da Muhteşem Bayram Coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Balçova’da muhteşem bir coşkuyla kutlandı. Balçova Belediyesi’nin süslenen araçları ve masal kahramanı kıyafeti giyen bando takımı sokak sokak gezerek çocukların bayramını kutladı.   Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşu’nun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayınca Balçova Belediyesi çocukların bayramını kutlamak için alternatif bir yöntem buldu. Belediyenin araçları çocuklar için özel olarak süslenerek masal kahramanları ile birlikte Balçovayı sokak sokak gezdi. Yine masal kahramanı kıyafeti giyen bando takımı da 23 Nisan şarkıları çalarak ilçeyi turladı. Balçova’nın her sokağına giren araçlar çocukların 23 bayramını kutladı.Bayramı evde geçirecekleri için üzgün olan Balçovalı Çocuklar ise yapılan sürpriz karşısında çok mutlu oldu. Özenle süsledikleri balkon ve pencerelerinden geçen korteje el sallayan çocuklar şarkılara eşlik etti. İki gün boyunca etkinliği sürdüreceklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı “Çocuklarımızın bu bayramı buruk geçirmelerini istemedik. Balçova’daki tüm çocuklara ulaşıp bayramlarını kutladık. Bir de çocuklarımızın gönderdikleri fotoğrafları kitap haline getirerek 100. yıl onuruna kendilerine dağıtacağız. Ayrıca internet sitemiz üzerinden izleyebilecekleri bir tiyatro oyunu hazırladık” dedi.

Bayındır Belediyesi’nden Bando Sürprizi

Bu yıl Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evlerimizden kutlamak zorunda kaldığımız 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı’nın 100. yılı Bayındır’a yine de coşku getirdi.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, 23 Nisan’ı evlerinde kutlamak zorunda kalan hemşehrilerine ve bayramın asıl sahibi çocuklara büyük bir sürpriz yaparak bir bando ile Bayındır sokaklarını neşelendirdi, bayram coşkusunu evlere taşıdı.

Dört günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle 22 Nisan gecesi gerçekleşen etkinlik Bayındırlılar tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlik hakkında görüşlerini aldığımız Demirezen; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılında yine hep birlikteyiz. 23 Nisan öncesi alınan tüm önlemlere uyarak, 100. yılın coşkusunu hep birlikte yaşamak, değerli hemşehrilerimize ve çocuklarımıza moral vermek için getirdiğimiz bando Bayındır sokaklarını neşelendirdi. Salgın nedeniyle evlerimizdeyiz ama bu, 23 Nisan’ı coşku ile kutlamamıza engel değil. Umarım bu günleri en kısa sürede atlatıp bayramlarımızı yine hep beraber şenliklerle kutlayacağız.” dedi.

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu balkonlardan taştı

Gezici sanat tırı gösterileri beğeni topladı

Bayraklı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gezici 23 Nisan tırıyla kutladı. Mahallelerdeki boş alanlara kurulan sahnede şarkılarla, marşlarla, danslarla görsel şölene dönüşen kutlamaya vatandaşlar da evlerinin balkonlarından eşlik etti. Etkinliklere katılan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çocukların gününü kutlarken, vatandaşlarla selamlaştı.

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında Körfez, Postacılar, Mansuroğlu ve Manavkuyu mahallelerindeki uygun alanlara 23 Nisan tırı kurularak, sahne oluşturuldu. Belediyenin Gitar Eğitmeni Doğa Eryarar, Halk Oyunları Eğitmeni Ege Keç, Piyano Eğitmeni Özlem Menokan, Türk Halk Müziği Koro Şefi Erkan Demir ve Türk Sanat Müziği Koro Şefi Dr. Halil Altınköprü’den oluşan ekibin hazırladığı gösteri, vatandaşların beğenisini kazandı. Sosyal mesafe kuralına özen gösterilen etkinliklere mahalle muhtarları da katıldı. Çocuk şarkılarıyla başlayan etkinlikler, marşlar, şarkılar ve türkülerle devam etti. Evlerinin balkonlarından, pencerelerinden alkışlarla destek veren yurttaşlar, şarkılara da eşlik etti. Pencereleri, balkonları Türk bayrakları ve süslerle donatan çocuklar, aileleriyle hoşça vakit geçirdi. Birbirinden değerli eserlerle keyifli anlar yaşayan vatandaşlar danslar edip, bu anları telefonlarının kameralarıyla da ölümsüzleştirdi. Etkinliklere oğlu Yağız Sandal ile katılan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çocukları ve aileleri selamlayarak, günlerini kutladı, vatandaşlara moral verdi.

Bornova’da evde 23 Nisan programları
19.20’de balkonlara
Koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını evlere ve balkonlara taşınacak. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm Bornovalıları saat 19.20’de balkonlarda İzmir Marşı söylemeye davet etti. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova’da evlerde ve balkonlarda kutlanacak. Bornova Belediyesi bayrak ve balonlar dağıtarak Bornovalılara destek olurken, çocuklar bayram sevincini coşkuyla kutlamak için balkonlarını süsledi.
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tüm Bornovalı hemşehrilerini saat 19.20’de evlerinin balkonlarına çağıran Başkan İduğ, “Değerli Bornovalılar, değerli evlatlarımız, bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıl dönümü, aslında 100.yıl kutlamaları için birçok etkinlik planlamıştık fakat virüs buna imkan tanımadı. Koronavirüs salgını sebebiyle hepimiz evlerdeyiz, bu akşam 19.20’de hep beraber balkonlarda olalım, Türk bayraklarıyla süslediğimiz balkonlarımızdan coşkuyla İzmir Marşımızı hep beraber söyleyelim. Saat 19.30’da Belediyemizin sosyal medya hesaplarından konserimiz yayınlanacak. Saat 21.00’de de tüm Türkiye ile birlikte bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızı söylemek üzere yine balkonlarda olacağız. Büyük Atatürk 23 Nisanı çocuklarımıza armağan etti. Bende tüm çocuklarımızın Bayramını kutluyorum. Sizleri çok seviyorum’’ diye konuştu.

Buca’da gezici 23 Nisan konseri
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 100’üncü yılında Buca’da coşkuyla kutlandı.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi üzerine Buca Belediyesi, günler öncesinde ilçe genelinde hazırlıklara başladı. Bir yandan Buca sokakları dev Türk bayraklarıyla donatılırken, vatandaşlara da balkonlarına asmaları için bayrak verildi.

100’ÜNCÜ YIL COŞKUSU SOKAKLARDA
Bayramın ilk saatlerinde, Buca Belediyesi hizmet binası önünden 23 Nisan korteji hareket etti. Balonlarla, Türk bayraklarıyla süslenen araçlar içerisinde Buca Belediye Bandosu, 23 Nisan şarkıları, İzmir Marşı ve çocuk şarkılarıyla sokaklarda konser verdi. Palyaço ve bando eşliğinde yarattığı coşkuyla Bucalı vatandaşları balkonlarına, pencerelerine çıkartan korteje, çocuklar da ellerinde bayraklarla, alkışlarla eşlik etti.

DRONE İLE BAYRAK DAĞITILDI
Gün boyu Buca’nın tamamını dolaşarak çocukların coşkusuna ortak olan kortej, belli noktalarda durarak balkonlardaki vatandaşlarla birlikte şarkılar söyledi. Yasak gereği evlerinden çıkamayan çocuklara ise belediye tarafından hazırlanan bayraklar dağıtıldı. Bayraklar, drone ile havalandırılarak balkonlardan evlere gönderildi.

Çiğli 23 Nisan’ı Coşkuyla Kutlamaya Hazırlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı Çiğli’de coşkuyla kutlanacak. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü bu akşam saat 19.20’den itibaren bando eşliğinde üstü açık otobüsle Çiğli’nin cadde ve sokaklarını dolaşarak Çiğli halkının bayramını kutlayacak.

Çiğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vatandaşların bayram coşkusunu yaşayabilmeleri için Başkan Utku Gümrükçü, üstü açık otobüsle Çiğli’nin cadde ve sokaklarını gezecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 1920 yılına gönderme yaparak bu akşam saat 19.20’den itibaren başlayacak gezide Başkan Gümrükçü’ye bando eşlik edecek. Bandonun çalacağı marşlar eşliğinde balkonlara çıkacak halkla birlikte bayram coşkusu hep birlikte yaşanacak.

Belediye Binasında Lazerle Kutlama

Ayrıca Çiğli Belediye binasının ön cephesinde yapılacak lazer ışık gösterisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı kutlanacak. Atatürk, Türk Bayrağı ve Türkiye haritası görselleri de günün anlamını pekiştirecek şekilde belediye binasına yansıtılacak.

Çocuklara Puzzle ve Bayrak Hediyesi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, çocukları da unutmadı. Egemenliğin 100. Yılını sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde geçirecek olan Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi öğrencilerine puzzle ve bayrak dağıtıldı. Gümrükçü, Birinci Meclis’in önünde çekilmiş simge fotoğrafın yer aldığı Ulusal Egemenliğin 100. yılına özel logolu puzzle ile çocukların bayramını kutladı.

Gümrükçü: “İçim buruk ama en coşkulu kutlamaları yapacağız”

Ulusal Egemenlik kutlamalarının salgın nedeniyle çocuklar olmadan kutlanması nedeniyle üzgün olduğunu ifade eden Gümrükçü, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan toprakları uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ulusal Egemenliğimiz 100 yaşında. 100. yaşını büyük coşkuyla ve en önemlisi çocuklarımızla kutlamak için hazırlıklar yapıyorduk. Maalesef salgın nedeniyle kutlama programlarımızı değiştirdik. Çocuklarımız madem sokağa çıkamıyorlar biz onlara gidelim dedik. Üstü açık bir otobüsle bando ekibinin çalacağı marşlarla sokaklarda olacağız, çocuklarımızı da balkonlarına bekliyoruz. Çocuklarımızın coşkusunu biz hissediyoruz ve onlara söz veriyorum salgın süreci bittiğinde en coşkulu en büyük katılımlı bayramı hep birlikte kutlayacağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Çeşme tek yürek oldu!

 Çeşme Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Koronavirüs kapsamında Çeşme’de her gün cadde ve sokakların temizliğinde ve ilaçlanmasında kullanılan yüzlerce araçla, iş makineleri Atatürk Posterleri ve Türk Bayraklarıyla süslendi. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, korteje açık bir araç üstünde katılarak balkon ve pencerelerdeki vatandaşları selamladı. Çeşme Merkez, Alaçatı, Ilıca, Çiftlik, Dalyan, Reisdere, Ildırı, Germiyan başta olmak üzere tüm mahalleleri konvoy şeklinde gezen araçlar, evlerinde zor günler yaşayan vatandaşlara moral oldu.

 Balkonlara çıktılar

Her milli bayramda olduğu gibi bu 23 Nisan için de Çeşme sokakları bayraklarla donatıldı. Marşlarla belediye hizmet binasından hareket eden korteje, balkon ve pencerelerde vatandaşlar da eşlik etti. Cadde ve sokaklara inen vatandaşlar hem bayrak salladı hem o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

 “İçimiz buruk”

23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı pandemi koşullarında kutladıklarını ifade eden Başkan M. Ekrem Oran, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği, miras bıraktığı bayramı bu şekilde kutlamak zorunda olduğumuz içi içimiz çok buruk. Evlerinden çıkamayan ve bu zor günlerin bir an evvel geçmesini isteyen vatandaşlarımızla birlikte bu coşkuyu yaşamak istedik” dedi.

Seneye büyük bir coşkuyla kutlayacağız

Günlerdir Koronavirüs ile mücadelede kullanılan araçların süslenerek 23 Nisan kortejinde yer aldığını belirten Başkan Oran, “Çocuklarımızın sokağa çıkma yasağı var. En az bizler kadar üzgünler. Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler. Her yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da 23 Nisanımızı hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlayacağız” diye konuştu

EFES SELÇUK’TA BAYRAM BALKONLARDAN TAŞTI

Efes Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kentin her noktasında coşkuyla kutlandı. Kentte bayram sevinci evlere sığmadığı gibi balkonlardan sokağa taştı. Efes Selçuk, ne koronavirüs salgını, ne de salgına karşı evde kalmanın 100. Yıl coşkusundan hiçbir şey eksiltemeyeceğini, zaman ve mekândan ziyade önemli olanın Ulusal Egemenlik ruhu olduğunu gösterdi.

BALKONLAR BAYRAM YERİ

Üstü açık araçla sokaklarda dolaşarak vatandaşların bayramını kutlayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Böyle bir günde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerin içinde kalmanıza gönlümüz razı olamazdı. Bu coşku eve de sığmazdı. Hep birlikte balkonları bayram yerine çevirdik. 100. Yıl coşkusu Efes Selçuk’ta evlere sığmadığı gibi balkonlardan sokağa taştı Teşekkürler Efes Selçuk” dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle 22 Nisan akşamı 00.00’da başlayan 26 Nisan 00.00’da sona erecek olan sokağa çıkma yasağı kapsamında Efes Selçuk Belediyesi’nin “23 Nisan Eve Sığmaz Balkonlardan Taşar” çağrısıyla Efes Selçuklular balkonlara çıktı. Her yaştan Efes Selçuklu vatandaş bayrakları, balonları, 23 Nisan’a özel pankartlarıyla muhteşem karelere imza attı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

İsabey Mahallesi’nden başlayan bayram coşkusu Efes Selçuk’un tüm sokaklarını sardı. Efes Selçuk Belediye Bandosu da tüm mahallelerde gezerek marşlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına renk kattı.

Başkan Sengel, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün geçerken görevli emniyet personeline çalışmalarından dolayı teşekkür etti.  Sağlık Ocağı ve devlet hastanesi önünden geçerken; sağlık çalışanlarına seslenen Başkan Sengel; “Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı ödenmez, onlara sadece teşekkür edilir. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kendimizi her zaman onlara emanet ederiz” dedi.

ANDIMIZ OKUNDU

Tüm mahallelerde olduğu gibi Cumhuriyet Mahallesi’nde de çocuğundan yaşlısına tüm vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Başkan Sengel, bir öğrencinin balkondan Andımızı okumasından dolayı duygulanarak; “Güneşli günler gelecek, meydanlarda yine hep beraber olacağız. Bu bayramı hep beraber kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun” dedi.

Her mahallede, her sokakta vatandaşların coşkusu ve neşesiyle karşılanan Başkan Sengel, tüm çocukları temsilen gök yüzüne rengarenk balonlar bıraktı. Çocuklar ayrıca evlerinin balkonlarından okudukları şiirlerle ve zeybek gösterisiyle kutlamalara renk kattı.

Başkan Sengel, çocuklar başta olmak üzere tüm Efes Selçuklular’a Koronavirüs salgının sona ermesinin ardından Efes Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çok daha görkemli bir şekilde kutlanacağı sözünü verdi.

Şarkılar çocuklardan, ‘Nutuk’ İlkay başkandan

Korona virüs salgını nedeniyle 23 Nisan’ı evlerinde kutlamak zorunda kalan Karaburunlu çocukların yüreklerindeki coşku, evlerden çıkarak sokaklara ve sosyal medyaya taştı. Atatürk sevgisi ve bayram coşkularını yansıtan videolarını Karaburun Belediyesi’ne gönderen minikler, Başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın hoş sürprizi ile karşılaştı. Videolarını paylaşan çocuklara; Nutuk ve Atatürk portresi puzzle hediye eden Erdoğan; Türk Milleti’nin milli egemenliğini eline aldığı günün 100’üncü yılını buruk şekilde kutladıklarını belirterek, “Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız, yaşadıkları ülkenin hangi zorluklarla mücadele ederek kazanıldığını iyi anlamalılar. Bu düşünceden hareketle onlara verilecek en güzel armağanın Nutuk olduğunu düşündük. Onlar atalarını tanıdıkça, bu cennet vatanı çağdaş uygarlıklar seviyesinin üzerine çıkarmak için kendilerine gereken kuvveti bulacaklar. Onları çok seviyor ve güveniyoruz.” dedi.

Karşıyaka’yı bayram coşkusu sardı!
 
Karşıyaka’yı bayram coşkusu sardı!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 100. yılında Karşıyaka’da coşku ve gururla kutlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle, bu yıl meydanların yerine evler bayram alanına dönüştü. Balkonlar Atatürk posterleri, Türk Bayrakları, balonlar ve resimlerle donatıldı.

BİNLER TEK SES, TEK YÜREK OLDU
Karşıyaka Belediye Bandosu öğle saatlerinden itibaren Cumhuriyet Mahallesi, Zübeyde Hanım Mahallesi, Girne Caddesi ve sahil bölgesinde mini konserler vererek, balkonlardaki kutlamalara renk kattı. Günün son konseri ise Çanakkale Anıtı’nın bulunduğu alanda gerçekleşti, bandonun sesi 20 hoparlör ile kurulan sistem aracılığıyla Mavişehir’deki bloklara verildi. Saat 21.00’i gösterdiğinde ise İstiklal Marşı çalındı. Başta çocuklar olmak üzere ilçenin dört bir yanındaki binlerce Karşıyakalı da aynı anda balkonlarına çıkarak hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı’nı okudu. Mavişehir’deki apartmanların üzerine ışıklarla yansıtılan dev Atatürk portreleri de geceyi aydınlatan en özel detaylardan biri oldu.

ATATÜRK’ÜN KARŞIYAKA’SI!
Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, daha sonra CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ile sahile geçerek Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu. Balkonlardaki vatandaşlarla bayram coşkusunu paylaşan Başkan Tugay, “Cumhuriyetin ve demokrasinin sarsılmaz kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize nice 100 yıllar diliyor, çocuklarımızın bayramını büyük umutlarla ve sonsuz sevinçlerle kutluyorum. Şartlar ne olursa olsun Atatürk’ün Karşıyaka’sına yakışır bir coşkuyla evlerinden, balkonlarından kutlamalara katılan; tek ses, tek yürek olan tüm yurttaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geçmişe saygı ve vefamız, bugünlere karşı büyük sorumluluğumuz ve yarınlara dair inancımızla; bir kez daha ‘Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Çocuklarımız!’ diyor, Atamızı ve mücadele arkadaşlarını sonsuz saygı, özlem ve minnetle anıyoruz” dedi.

Gaziemir’in balkonlarında 23 Nisan coşkusu

Gaziemir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı bandonun çaldığı marşlar eşliğinde balkonlardan coşku ve gururla kutlandı. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Pozitif Bando, üstü açık otobüsle ilçenin dört bir yanında dolaşarak marşlar çaldı. Bando ekibiyle birlikte ilçeyi dolaşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda eşi Deniz Arda ile birlikte vatandaşların bayramını kutladı.
Gün boyunca marşlar çalarak ilçenin sokaklarında dolaşan bandoya yurttaşlar evlerinin balkonlarından eşlik etti. Ellerine bayraklarını alarak balkonlarına ve pencerelerine çıkan Gaziemirliler, bandonun çaldığı marşlara eşlik etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bayram armağan ettiği çocuklar da kutlama etkinliğine yoğun ilgi gösterdi. Evlerinin balkonlarını Türk Bayraklarıyla donatan, yaptıkları özel resimler ve balonlarla süsleyen çocuklar, marşlar eşliğinde bayramlarını coşku ve mutlulukla kutladı. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan Gaziemirliler özel etkinlik sayesinde hem moral buldu hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını gururla kutladı.  

Başkan Batur’dan 23 Nisan’da doğum günü sürprizi

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, doğum günü 23 Nisan olan Emrah Ömer Akgül’e sürpriz yaparak hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hem de doğum gününü kutladı.

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu yıl Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle evde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minik yürekleri yalnız bırakmadı. Başkan Batur, belediyenin spor okullarında futbol branşında eğitim gören ve doğum günü 23 Nisan olan 12 yaşındaki Emrah Ömer Akgül’e sürprizi yaparak doğum günü pastasını evine götürdü. Kapıda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u gören Emrah büyük heyecan yaşadı.

 Anne ve oğlu 23 Nisan doğumlu

Annesi de 23 Nisan doğumlu olan Emrah, doğum günü pastasını Başkan Batur’la birlikte kesti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Emrah’ın hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hem de doğum gününü kutladı ve “Bu kadar özel ve anlamlı bir doğum günü tarihine sahip olmak senin için bir şans ve gurur kaynağı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesinin bir sebebi var. Tam 100 yıl önce bugün, demokrasi tarihimizin en önemli kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz açıldı, Türk halkı egemenliğini dünyaya ilan etti. Atatürk, bu özel günü çocuklara armağan ederek, cumhuriyetimizin değerlerini geleceğe taşıma görevini sizlere verdi. Biz size çok güveniyoruz ve bizim için çok değerlisiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz” dedi.

 23 Nisan coşkusu balkonlardan taştı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, doğum günü sürprizinin ardından bayrakları ve balonlarıyla balkonlara çıkan çocukların heyecanına ortak oldu. Aracından inerek çocuklarla konuşan Başkan Batur, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Yüzlerce çocuk 23 Nisan'la ilgili çalışmalarını Karabağlar Belediyesi'ne gönderdi.

Bayram coşkularını paylaştılar

Karabağlar'da yüzlerce çocuk, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu, Karabağlar Belediyesi sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaştı.

Koronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklar, resim ve şiirlerini “[email protected]” e-posta adresine gönderdiler. Bu kapsamda yüzlerce çalışma, Karabağlar Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Çocuklar şiir ve resimlerinde özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e duydukları sevgi ve özlemi dile getirirken, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacaklarını mesajını verdiler.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı olması nedeniyle aylar öncesinden hazırlığını yaptıkları çok özel kutlamaları iptal etmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Gelecek yıllarda yine meydanlarda olacaklarını ve 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşayacaklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bu yıl evlerimizde de olsak, 23 Nisan'ı aynı coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızı bu akşam saat 21.00'de İstiklal Marşımızı hep birlikte söylemeye çağırıyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Başkan Kayalar’dan Doğum Günü Sürprizi

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda doğan çocuklara sürpriz doğum günü kutlaması yaptı.

Menderes’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda doğan çocuklara Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, meclis üyeleriyle birlikte sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. Pasta ve hediye ile evlere giden Başkan Kayalar’ı kapıda gören doğum günü çocukları ve aileleri büyük bir mutluluk yaşadı.

Evlatlarımız her şeyimiz

Çocukların mutluluğuyla mutlu olduklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 100. yılını bu sene koronavirüs nedeniyle evlerimizde kutluyoruz. Salgın nedeniyle dışarıda kutlamalarımızı bu yıl ertelerken, bu anlamlı günde doğan çocuklarımıza sürpriz doğum günü kutlaması yaparak çifte mutluluk yaşamak istedik. Meclis üyelerimizle birlikte çocuklarımızın evlerine giderek doğum günü pastalarını ve hediyelerini kendilerine taktim ettik. Evlatlarımızın her şeyimiz. Onların mutluluğu için biz görevimizin başındayız. Tüm evlatlarımıza uzun, sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.  

Narlıdere’de coşku balkonlara taşındı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl coşkusu Narlıdere’de balkonlara taşındı. Korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan aileler ve çocuklar balkonlarını bayraklarla süsledi, en güzel şarkılar yine birlikte söylendi. Başkan Ali Engin “Milli değerlerimize sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.
COŞKU BALKONLARA TAŞINDI
Narlıdere Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’ncü yılında, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan Narlıdereliler için araç konvoyu yaptı. Belediye araçlarından çocuk marşları ve bayram şarkıları çalındı. Balkonlarını Atatürk ve Türk Bayrakları ile süsleyen Narlıdereliler, coşkuya bu kez evlerinden ortak oldu. Tüm cadde ve sokaklarda coşku eksik olmadı. Vatandaşlar balkonlarında ve kapı önlerinde marşlara eşlik etti.
“SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Bugünlerde daha iyi anlıyoruz; ‘özgürlük’ ne demek, ‘hürriyet’ ne anlama gelir.. Tıpkı 1920’de olduğu gibi, ‘işgal’ altındayız, bu kez görünmez bir düşman tarafından. Umutluyuz, yine yeneceğiz.. En güzel ‘bağımsızlık’ şarkılarımızı, içimizdeki çocuk sevgisi ile yeniden söyleyeceğiz.. Milli değerlerimize sonsuza kadar sahip çıkacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100. Yılı Kutlu Olsun!

Torbalı'da 23 Nisan coşkusu
Efeler Torbalılının ayağına gitti
Torbalı Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı vatandaşların coşkulu bir şekilde kutlaması için özel bir program hazırladı. Bu kapsamda belediye hoparlörleri aracılığıyla kentin dört bir yanında şarkı ve marşlar çalındı.Belediye Halk Oyunları ekibi de kentin çeşitli noktalarında zeybek gösterisi gerçekleştirdi. Covid -19 nedeniyle 3 kişiden oluşturulan ekip, ilçe sakinlerine unutulmaz anlar yaşattı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle balkon ve pencerelere çıkan çocuklar başta olmak üzere çok sayıda vatandaş alkışlarla zeybek oynayan ekibe eşlik etti. Bazı vatandaşlar da balkonlarında zeybek oynadı
UYGUR: HUZUR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAM DİLİYORUM
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı  gururla kutladıklarını söyledi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında evde kalmanın önemine dikkati çeken Başkan Uygur ayrıca, "Bu yıl yurdumuzun en önemli günlerinden birini buruk kutluyoruz. Bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. açılış yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde