GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ağustos 2016 13:05

İGC Başkanı Dikmen'den Muğla Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaret

İGC Başkanı Dikmen'den Muğla Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyaret
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Yardımcısı Misket Dikmen, Muğla Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Yardımcısı Misket Dikmen, Muğla Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, İkinci Başkan Kadir Tamer, Genel Sekreter Kenan Gürbüz, Sayman Ferit Topaloğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Savaş ile görüşen Dikmen, bölgenin önemli iki kurumunun elele vermesinin önemine dikkat çekti. Dikmen, Muğla ve İzmir cemiyetlerinin gazeteciler adına önemli çalışmalar yürütebileceğini kaydetti.

"Ortak çalışma yürüteceğiz"

Türkiye'de kadın gazetecilerin cemiyetlerin icra kurullarında yeterince yer bulamadığını bu nedenle her ortamda bunun uyarısını yaptığını da anlatan Dikmen, "Türkiye'de gazetecilerin yarıya yakını kadın. Türkiye'deki tüm gazeteciler cemiyetlerinde buluştuğumuz her vesilede yönetimlerine kadın gazetecileri almaları gerektiğini söylüyoruz. Kadınların bu tür kurumların yönetimde olması, kurumlara da değer kazandırır. Biz her zaman bu duruma İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden örnek veriyoruz. Bizim yönetimimizde her zaman 3 ? 4 kadın olmuştur. İcra kurullarında yer almışlardır. Kadınların üst kurullarda yer alması mesleğe önemli katkılar sağlar. Bu uyarılarımız ardından Muğla'da da kadın gazetecilerin cemiyete üye olduğunu hatta yönetime girdiğini görüyoruz. Bu bize çok büyük mutluluk veriyor. Birbirine çok yakın bu iki kentin cemiyetleri olarak ortak çalışmalar ile gazetecilere yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz"

diye konuştu.

"İGC'nin deneyiminden faydalanacağız"

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut da ziyaretten duyduğunu hoşnutluğu dile getirdi. Muğla ve İzmir'in Türkiye'nin incisi olduğunu, cemiyet ve gazetecilerin yararına olabilecek çalışmalarda birlikte hareket edilebileceğini dile getiren Akbulut, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreçte birlikte ortak projelere imza atacağız. Bizlere sonsuz destek veriyorlar. Göreve geldiğimiz günden bu yana istişarelerimiz devam ediyor. İGC'nin deneyiminden faydalanacağız. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.