GÜNDEM Haber Girişi : 29 Haziran 2017 23:28

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok, Ediz İçin El Ele Verdiler

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok, Ediz İçin El Ele Verdiler
İzmir, Duisburg ve Sındırgı üçgeninde yaşanan olaylar bu ülkede iyi insanların hala olduğunu ve gerekirse ellerini taşın altına koymaktan vazgeçmediklerini göstermesi bakımından anlamlıydı

Almanya'nın Duisburg kentindeki, Beşiktaş Çarşı Cafe'nin 15 Nisan'da çok sayıda sanatçının destek vermesiyle düzenlediği ' Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok, Biz Hepimiz Ediz İçin El Ele Verdik' konserinin gelirinin bir bölümüyle Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yaşayan Ediz İlgör'e tam donanımlı elektronik tekerlekli sandalye hediye etti.
Duisburg Çarşı Cafe'nin yöneticisi Ali Muarrem Fidan: "İzmir Bornova'da yaşayan abim Zeki Fidan ve arkadaşı Süleyman Sezer ile birlikte Sındırgı'da vefat eden bir arkadaşlarının cenaze törenine katılmışlar. Orada Ediz'le tanışmışlar. Bana Ediz'in içinde bulunduğu zor koşulları aktardılar. Ben de konuyu Çarşı Grubu arkadaşlarıma aktardım. Sonuçta ortaya çok anlamlı İzmir, Duisburg, Sındırgı dayanışmasının güzel bir örneği çıkmış oldu" dedi.
Zeki Fidan ise "Bornova Belediyesi'nde birlikte çalıştığımız bir dostumuz yaşamını yitirdi. Cenaze törenine katılmak için Sındırgı'ya gittik. Mesai arkadaşımızı yitirmenin acısını yaşarken, Ediz İlgör'le tanışmanın güzelliğini yaşadık. Manüel bir tekerlekli sandalyede birinin yardımıyla zorlukla hareket ediyordu. Akülü bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacının olduğunu gördük o gün biz Ediz'e söz verdik. Almanya'da ki kardeşimi aradım. 'Duisburg Beşiktaş Çarşı' yine yaptı yapacağını Çarşıcılara, sanatçı dostlarıyla birlikte bir konser organize edip, güzel bir dayanışma yarattıkları için teşekkür ediyorum. İhtiyacı olan insanımızın yaşamına küçükte olsa katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz"dedi.
İşten Atıldı Tazminatını Yardım İçin Kullandı
Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı taşeron şirketinde işçi olarak çalışırken, haksız ve anlamsız gerekçelerle iş akdinin fes edilip atıldığını, Belediye Başkan'ını, iş mahkemesine dava ettiğini söyleyen Süleyman Sezer, "bunun üzüntüsünü yaşarken bu da yetmezmiş gibi , iş arkadaşımız geçirdiği bir kalp krizi sonucu genç yaşta yaşamını yitirmişti. Cenazeye katılmak için Sındırgı'ya gidince, Ediz'i tanıdım. İşin doğrusu beş parasızdım. Yine de Ediz'e destek olmak istedim. Bu arada Belediye ile olan davam sonuçlanmış, Yargıtay 22'inci hukuk dairesi tüm haklarımla işe iade edilmeme karar vermişti. Ancak, Belediye Başkanı hukuku hiçe sayarak işe iademi gerçekleştirmedi. Mahkemenin uygun gördüğü tarafıma ödenmesine karar verdiği 'Kötü Niyet Tazminatımı' iyi bir işte kullanayım istedim. Almanya Duisburg'da sanatçı dostlarımızı ve Çarşı Cafe'nin katkısıyla piyasa değeri 7 bin 900 tl'ye Ediz'in sağlık durumuna uygun donanımları olan akülü tekerlekli sandalyeyi alıp teslim ettik. Ediz'in annesi de çok mutlu oldu" dedi.


Ediz'in Annesi ve babası da çok mutlu
Ediz'in annesi ise "3 çocuğum var. 1 kız, 2'si erkek. Ediz en büyükleri, 8 aylıkken yüksek ateşe bağlı olarak felç geçirdi. Belden aşağısı tutmuyor. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle yeterli tedavi imkanı bulamadık, zor günler geçirdik. Bir nebze olsa da Ediz'imiz artık daha rahat hareket edecek. Hiç tanımadığımız insanlar bize yardım etti. Çok teşekkür ediyorum."
Ediz'de, kendi manüel tekerlekli sandalyesini ihtiyacı olan bir yurttaşımıza vereceğini söyleyerek, "maddi olanaklarım akülü tekerlekli sandalye almaya uygun değil. Tanışmaktan onur duyduğum bu güzel insanlar beni çok mutlu ettiler. Yapılan iş çok küçük gibi görünebilir, ama benim için anlamı çok büyük. Zaten zor olan hayatım, çok daha kolaylaşacak. Sındırgı'da istediğim yerlere tek başıma yardım almadan gidiyorum. Çıkılması zor yokuşları dahi çıkıp inebiliyorum. Daha ne isteyebilirim. Ayrıca farkındalık yaratması açısından da değerli diye düşünüyorum."


Kötü Niyet Tazminatı Nedir?​
Kötü niyet tazminatı: iş güvencesinden yararlanamayan işçinin, belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından kötü niyetli olarak feshedilmesinin hukuki yaptırımı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kötü niyet tazminatını İş Hukuku açısından irdelediğimizde, 4857 sayılı İş Kanunun 17.maddesi ile karşılaşmaktayız. İş güvencesi hükümlerinden yararlanmayan, belirsiz süreli sözleşmeyle çalışan işçilerin iş sözleşmesinin fesih hakkının kötüye kullanılarak sona erdirildiği durumlarda bildirim süresinin üç katı tutarında "kötü niyet tazminatı" talep edebilecektir. Kötü niyet tazminatı ihbar tazminatından tamamen bağımsız bir tazminat olup, ihbar tazminatı ödenmesi kötü niyet tazminatı ödenmesi hakkını ortadan kaldırmamaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.