GÜNDEM Haber Girişi : 01 Mart 2017 16:52

Habertürk 9 yaşında

Habertürk 9 yaşında
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri, 9'uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Habertürk gazetesini ziyaret etti.

İGC Başkanı Dikmen, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Dilep Gappi, Gaye Karadağ ve Murat Attila, Habertürk Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Osman Gencer ve gazete çalışanlarıyla görüştü. Gazetenin 9'uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Dikmen, "Başarılı yayıncılığıyla dikkat çeken Habertürk gazetesinin daha nice yıllar habercilik yapmasını diliyorum" dedi.


Cemiyetin projeleri hakkında bilgi veren Dikmen, İGC bünyesi altında Meslek Platformu oluşturduklarını vurguladı. Platform ile işsiz gazetecilerin sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını kaydeden Dikmen, "Bu kapsamda kentteki tüm gazeteci meslek örgütü temsilcilerini bir araya getirdik. İş havuzu oluşturarak işsiz gazetecilerin doğru alanlarda istihdam edilmesi için gayret edeceğiz. Platform toplantılarımız çok verimli geçiyor. Önceliği istihdam ve eğitime verdik. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Dijital dünya çok önemli


Habertürk Ege Bölge Temsilcisi Osman Gencer de, projeyi olumlu bulduğunu belirterek, "Sektörde bazı alanlarda eksikler var. Reklamcı ve sayfa sekteri bulma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu alanda eğitimler verilebilir. Cemiyetin iş havuzu sistemi ile ihtiyaç duyulan alanlar belirlenir ve o havuz içinden gazeteciler istihdama yönlendirilebilir. Gazeteler internet teknolojilerine yatırım yapılmalı. Dijital dünyada geri kalan kurumların işi çok zor. Bu alanda yatırım yapılması da mesleğimiz için çok önemli" dedi.

Ziyaretin sonunda İGC Yönetim Kurulu Üyeleri ile gazete çalışanları hatıra fotoğrafı çektirdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.