GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mart 2022 02:05

Günel Eskisarı 'Yıldızların Dili'nden Size Sesleniyor! Gündem: 8 Mart

Günel Eskisarı 'Yıldızların Dili'nden  Size Sesleniyor! Gündem: 8 Mart
Günel Eskisarı, 'harita okumaları'yla, yorumlarıyla ÖZLEM YAYIN Grubu'nda... Günel Eskisarı, astrolojik tarih ve gündem analizleriyle www.ozlemhaber.com internet sitemizde! Yıldızların Dili köşesinde Konu 8 MART ve İLK YAZI yayında....
Günel ESKİSARI
 

8 MART'IN

HARİTASI

 

Her sene çiçeklerle, hediyelerle, basında ve sosyal medyada özel haberlerle kutladığımız Dünya Kadınlar Günü… Kutlama yerine anma günü olabilecek kadar hüzün dolu bir hikaye aslında. 8 Mart 1857 yılında New York’ta gerçekleşen bu tarihçeyi astrolojik verilerle incelediğimizde, günümüze kadar gelen hikayede gizli saklı kalmış sırlar olabileceğini gördük.

 

Astroloji, astronomi ve matematiksel tabanlı çalışan pozitif bilimlerin desteklediği bir öngörü sistemi olduğundan, tarihin gökyüzündeki 'hatasız kayıt defteri' de diyebiliriz. Astrolojik veriler doğru okunduğunda asla yalan söylemez ve gizli saklı hiçbir şey kalmaz. Bundan tam 165 yıl önce yaşanan gerçekleri bile bugün tüm gerçekliğiyle gün yüzüne çıkarabilecek kadar gerçekçi bir bilgi kayıt deposudur astroloji. Bizler iyi kötü yaşanan şeyleri unutsak bile gökyüzünün hafızası asla unutmaz…

 

 

8 Mart 1857 de Amerika’da ikinci sanayi devriminin henüz başlarında kapitalist sistemin güç kazandığı günlerde yaşanan bu feci olay daha önce astrolojik olarak ele alındı mı bilmiyorum. Ancak o günün haritasını incelediğim zaman beni şaşırtan üstü örtülmüş olduğunu düşündüğüm gerçeklerle karşılaştım.

 

 

Tekstil fabrikasında çalışan 40 bin dokuma işçisi kadının daha insani şartlar için başkaldırması grev yoluna gitmesi, polislerin onları fabrikaya kilitlemesi, yangın çıkması, polislerin barikat kurup bu insanları dışarıya salmaması… Sonuç 120 kadın yanarak can verir. Evet bunlar bildiklerimiz. Bir de bilmediklerimiz var. İşte astroloji burada devreye girerek bize gerçekleri anlatıyor.

 

Haritayı sizler için yorumlarken gezegenler, evler, açı vb. gibi astrolojik terimleri kullanıyor olacağım. Kafanızı karıştırmamak ve sizleri okurken sıkmamak için bu haritada ifade ettikleri temel anlamları üzerinden aktarmaya özen göstereceğim.

 

ZODYAK HARİTASINDA 

12. EV VE GEZEGENLER

 

Zodyak haritasında öncelikle 12. Evi inceleyelim. 12. Ev Boğa burcunda. Boğa burcu para kazanmayı temsil eden burçtur. 12. Ev ise kapalı alanları temsil eder. Olayın bir tekstil fabrikasında geçtiğini zaten biliyoruz.

 

12. Evin içindeki gezegenlerden önce Uranüs’ü değerlendirelim: Uranüs’ün temsil ettiği anlamlarından en önemlileri; başkaldırı, isyan, ayaklanma,grevdir.Boğa burcu sabitliği sağlayan, sağlam temellerle çalışan bir enerjiye sahip olduğu için çok büyük bir ihtimalle bu kadın işçilerin grevi çok daha önceden planlayıp stratejik hareket ettiklerini söyleyebiliriz.

 

Yine 12. Ev içerisinde kadınları temsil eden gezegen Venüs ve yıkımları ölümleri temsil eden Plüton gezegeninin güçlü kavuşumu var. Öyle bir kavuşum ki her iki gezegenin de dereceleri ve dakikaları birleşerek bir bütün olmuş. Adeta bir bomba etkisi gibi düşünün. Bu iki gezegenin bir araya gelmesi kadınların fabrika içinde korkunç bir şekilde can verdiğini anlatıyor. Ve gerçek ölüm sayısının çok daha fazla olduğu ve basından gizlendiğini düşündürüyor. Zaten grev yapan 40 bin işçiden sadece 120 kişinin ölmüş olması da düşündürücü. Plüton aynı zamanda acı çektirerek dönüştürmeyi gerçekleştirir. Bu olayda da yanarak hayatını kaybeden kadınlar süregelen zamanda diğer kadınlara hak ve özgürlük yolunu açıyor.

 

11. EV, NEPTÜN VE

GÜNEŞ KAVUŞUMU

 

Balık burcundaki 11. Evden bahsedelim: Kolektif bilincin, kalabalıkların, insan topluluklarının göstergesidir bu ev. Balık burcu ise kurban enerjisini en yoğun hissettiğimiz burçtur. 11. Evde Balık burcunda olan Neptün gezegeni kendi yapısı gereği bu kurban rolünü, aldanma durumunu, gerçeklerden uzaklaşma eğilimini iyice güçlendiriyor. Ne yazık ki Güneş ile kavuşum yapması hiç de hayra alamet değil bu, harita genelinde. Bir grup insanın kurban edildiğini bu kavuşumdan da anlıyoruz.

 

11. evde Koç burcunun da devreye girmesiyle polislerin işin içinde olduğunu ve çok hızlı kararlarla talimatlarla hareket ettiklerini anlıyoruz. Hele ki yangını İfade eden Mars gezegeninin Kuzey Ay Düğümü ve Jüpiter ile kavuşumu bu yangının bile isteye çıkarıldığını büyütüldüğünü düşündürüyor. Yani bu yangın kayıtlarda kaza olarak gösterilse bile esasen bir kaza olmayabilir.

 

2. EV VE SATÜRN 

 

Haritamızın 2. Evinde Satürn var. Engelleri, baskıları, korkuları, otoriteyi, patronu ifade eder. 6. Evde yani çalışanlar hizmet edenler evinde ise Lilith var. Lilith fettan niyetli kadını anlatır astrolojide. İkisi arasında kuvvetli bir destek açısı var. Bu fabrikanın otorite sahipleri patronları ile çalışan iyi niyetli olmayan bazı kadınların önceden iş birliği yaparak gizlice örgütlenip tedbirler aldığını söyleyebiliriz o halde. Bunu korkudan mı yoksa farklı çıkarlardan mı yapmış olabilirler bilinmez. Haritadaki Lilith ve Venüs arasındaki gergin karşıt açıya bakarak bu kadınların arkadaşlarına ihanet ederek onların yangında kurban gitmelerine sessiz kaldıkları söylenebilir. Gerçekten tüyler ürpertici…

 

Peki 8 Mart nasıl Dünya Kadınlar Günü haline nasıl geldi?

 

 

 

 

26-27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’na katılan Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin ve Rosa Luxemburg tarafından verilen bir öneri  olarak ortaya çıktı. Oy birliği ile bu talihsiz olay 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilerek dalga dalga tüm dünyada kutlanır oldu.

 

27 ağustos 1910 tarihli haritaya çok kısaca göz atarsak 8. Evdeki Ay ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu zaten kadınların en dip noktada bile olsa kendilerini yeniden yapılandıracağına, güç kazanacağına işaret ediyor. Bir de adaleti simgeleyen Terazi burcundaki Merkür ile yaptıkları 120'lik tam destek açısı bu toplantıdan olumlu sonuçlar çıkacağını vurgulamış. Ama en büyük desteği o gün gökyüzünde bulunan ve Satürn ile kavuşum yapan Schedir sabit yıldızı vermiş. Bu güzel yıldızın anlamı; kadının gücü, kadının onuru ve saygınlığı, kadınlar arasında dayanışmadır. Gökyüzünde asla tesadüfler yoktur.

 

Tarih boyunca baskın eril güçlere kafa tutan, adaletini ve hakkını savunan, cinsiyetiyle değil yüreğiyle kendini ifade eden tüm delikanlı kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

 

Kadınların,haklarını savunmak zorunda kalmayacağı adaletli bir dünya düzeni dileğiyle…

 

 

[email protected]