YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 18 Ocak 2023 11:00

Gaziemir Belediyesi’nden çok yönlü sağlık hizmeti

Gaziemir Belediyesi’nden çok yönlü sağlık hizmeti
Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan daha güçlü olması için 32 kişiden oluşan sağlık ekibiyle verdiği sağlık hizmetlerinden her yıl binlerce kişi faydalanıyor.

Ücretsiz verdiği sağlık hizmetleriyle her yaştan yurttaşın bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayan belediyenin poliklinik hizmetlerinden 2022 yılında 13 bin 857 hasta faydalandı.

 

 

 

Belediyenin laboratuarında 752 yurttaşa kan tahlili yapıldı.

 


Poliklinik hizmetlerinin yanı sıra Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Hoş Geldin Bebek, Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti, Diyetisyen Hizmeti, Fizik Tedavi Hizmeti gibi projelerle yurttaşlara evlerinde de hizmet veriliyor.
 

 

 


Hoş Geldin Bebek Projesi

 

 

 


Belediye, Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında annelere ve bebeklerine özel hizmet veriyor. Proje kapsamında, hamilelik sürecinde ve doğum sonrası ziyaret edilen annelerin ve bebeklerin sağlığı takip ediliyor. Hamilelik sürecinde anne ve bebeğin sağlık kontrollerini yapan ekipler, anne-babayı doğum sonrasına hazırlıyor. Doğumun ardından anne ve bebeğin sağlık kontrollerini düzenli olarak yapan ekipler, ilk kez anne baba olan çiftleri de bebek bakımı konusunda eğitiyor. 2022 yılında 704 ziyaret yapılarak anneler ve bebeklere hizmet verildi.
 

 

 

 

Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Projesi

 

 


Sosyal yönden dezavantajlı, yaşlı, yatalak, engelli ve kimsesiz yurttaşlara el uzatılan projeyle hastaların tedavi ve bakımları evlerinde yapılıyor. Düzenli olarak ev ortamında hastaları ziyaret eden sağlık ekipleri, hastaların sağlık açısından ve sosyal yönden daha iyi olmaları için hizmet veriyor. Evde bakım ekibi sağlık hizmetinin yanı sıra kişinin ve yakınlarının hastalığı hakkında bilinçlenmesini ve eğitimli hale gelmesini sağlıyor. 2 bin 686 hastaya hizmet veren Evde Bakım Ekibi, 2022 yılında 6 bin 100 ziyaret gerçekleştirdi.

 

 



Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Hizmeti

 

 

 

Sağlık Köyünde verilen Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Hizmeti ile Gaziemir’de yaşayan vatandaşların yanlış beslenme alışkanlıkları saptanıyor,  yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemler alınıyor. Evde Bakım ekibiyle birlikte desteğe ihtiyaç duyan vatandaşları evlerinde tedavi eden diyetisyen, isteyenlere merkezde de danışmanlık hizmet veriyor. Diyetisyen hizmeti kapsamında hastalara özel diyet programları hazırlanıyor, hastalar sürekli takip ediliyor. Sağlıklı ve ekonomik beslenme yöntemleri konusunda eğitimlerin de verildiği diyetisyen hizmeti kapsamında, 2022’de 205 görüşme yapıldı. 

 

 

 

Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti

 

 

 

Pozitif Yaşam Merkezinde verilen Psikolojik Destek ve Danışmanlık Hizmeti kapsamında vatandaşlar sıkıntılarını anlatıp psikolojik destek alıyor. Hizmet kapsamında merkeze gelip destek isteyen yetişkinlere ve ergenlik çağındaki bireylere psikolojik destek veriliyor. Bu hizmet kapsamında 2022 yılında 576 kez danışmanlık hizmeti verildi.
 

 

 

 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti

 

 


Gaziemir Belediyesinin bu hizmeti, evden dışarı çıkma imkânı bulunmayan yaşlılara ve hareket kısıtlılığı bulunan hastalara evlerinde, diğer hastalara ise özel olarak tasarlanan merkezde veriliyor. Evde Hasta Yaşlı ve Bakım Hizmeti alan vatandaşların fiziksel aktivitelerini ve hareket yeteneklerini artırmak için hazırlanan özel bir programı uygulayan fizyoterapist, Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nden yararlananlara da egzersiz hareketleri yaptırıyor. 2022 yılında bu hizmet kapsamında 947 kez hastalara hizmet verildi.