POLİTİKA Haber Girişi : 28 Şubat 2024 19:14

“GAYEMİZ İZMİR’İ TÜRKİYE’NİN İTİCİ GÜCÜ YAPMAK” 

“GAYEMİZ İZMİR’İ TÜRKİYE’NİN İTİCİ GÜCÜ YAPMAK” 

“GAYEMİZ İZMİR’İ TÜRKİYE’NİN İTİCİ GÜCÜ YAPMAK” 


Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Bizim gayemiz İzmir’i tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle sadece kendine yetebilen değil, Türkiye’nin itici güçlerinden biri haline getirmek.” dedi. 

Hamza Dağ, seçim çalışmalarını bugün Konak, Bayraklı ve Karabağlar’da sürdürdü. Dağ bu çerçevede, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (İZSİAD) programına katıldı. Programda, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar ve İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz Hamza Dağ’a eşlik etti. 


“İZMİR’İ TİCARİ HACMİYLE BİR ‘İNCİ’ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

İzmir’i sadece doğasıyla tarihiyle değil, altyapısıyla, ulaşım ağıyla, ticari hacmiyle, OSB’leriyle de bir “İnci” haline getirmek istediğini vurgulayan Dağ, “Bu değeri sanayicilerimizle, iş insanlarımızla koordinasyon içinde çalışarak katabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Şöyle bir düşünün hayal edin... Ankara bugün savunma sanayinin merkezi... Neden İzmir’de bilişim sektörünün kalbi merkezi olmasın...” dedi. 

“YENİLİKÇİ İŞ FİKİRLERİNE FİNANSAL DESTEK SAĞLAYACAĞIZ” 

Söz konusu vaadinin yerine getirilmesiyle İzmir’e tersine göçü de sağlamış olacaklarını belirten Dağ,  sadece eğitim açısından değil, iş ve istihdam açısından da İzmir’in gençler için bir cazibe merkezi olacağını belirtti. Dağ, “500 milyon TL bütçe ile kuracağımız İzmir Girişim Sermaye Fonu, denizcilikten tarım teknolojilerine, akıllı şehircilik yazılımlarına kadar geniş bir yelpazede yenilikçi iş fikirlerine finansal destek sağlayacak.” ifadelerini kullandı. 


“GAYEMİZ İZMİR’İ TÜRKİYE’NİN İTİCİ GÜCÜ YAPMAK” 

Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Şehrimizin kimi saklı kalmış, kimi zamanla görünmez hale gelmiş cevherleri var, ticari anlamda çok büyük potansiyeli var.
Bizim gayemiz bu saklı hazineleri ortaya koyacağımız güçlü vizyonla gün yüzüne çıkarmak, potansiyele hayat vermek...
Bizim gayemiz İzmir’i bir taraftan vatandaşlarımızın keyif aldığı bir şehir yaparken diğer taraftan tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle sadece kendine yetebilen değil, Türkiye’nin itici güçlerinden biri haline getirmek...”

Dağ daha sonra Karabağlar ilçesine geçerek esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Eski İzmir Caddesi üzerindeki tüm esnafları tek yek ziyaret eden Dağ, talepleri dinleyerek not aldı. Hamza Dağ’a, Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’da eşlik etti.