YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 12 Haziran 2021 12:00

Fatma Çalkaya: Aşureyi Yeni Cemevinde Yiyeceğiz

Fatma Çalkaya: Aşureyi Yeni Cemevinde Yiyeceğiz

Fatma Çalkaya: Aşureyi Yeni Cemevinde Yiyeceğiz

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve Alevi Bektaşi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yapımı tamamlanma noktasına gelen Cemevi’nde incelemelerde bulundu.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal yardımlar konusunda örnek çalışmalara imza atan Balçova Beledyesi, bir yandan da yatırımlarına devam ediyor. Alevi İnanışının felsefesine uygun eşsiz bir mimari tasarımla yapılan Balçova Cemevi de bu yatırımlardan birisi. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve Alevi Bektaşi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yüzde 90’I tamlanan projeyi inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Balçova Cemevi’nin Türkiye'nin en özel projelerinden birisi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Gerçekten özenle projelendirilen ve inşaatı yapılan bir inanç merkezimiz olacak. İçinde ibadet alanlarından yemekhanesine, sosyal donatı merkezlerine ve kütüphaneye kadar birçok işlevi barındıracak. Her vatandaşımızın inancını istediği gibi yaşayabilmesi bizim çıkış noktamız oldu. Hedefimiz Ağustos ayında Aşurelerimizi burada yapabilmek. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.