GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ağustos 2016 13:37

Efsane Başkan Aydın Erten anıldı

Efsane Başkan Aydın Erten anıldı
Gültepe'nin efsane belediye başkanı Aydın Erten, vefatının 16'ncı yılında Toros Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

 Aydın Erten'in ailesi ve çok sayıda dostunun hazır bulunduğu anma törenine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Tacettin Bayır, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 12 Eylül döneminde Aydın Erten'le aynı hücrede kaldıklarını belirterek, özetle şunları söyledi:

DAİMA ANILACAK

"Aydın Erten, Anadolu'nun dört bir yanından kopup gelen insanların Gültepe'deki abisi, hamisi oldu. Yoksullar için yolsuzluk için mücadele verdi. Haksızlığa karşı daima ön saflarda yerini aldı. Gecekondular için ranta karşı devrimci bir mücadele verdi. Bugün bu güzel yerler ranta kurban edilmediyse bunda Aydın Erten'in ciddi katkısı vardır. Gültepe halkı da bugün ranta karşı mücadele etmelidir. Onun en önemli özelliği direnme özelliğiydi. Son nefesine kadar hastalığına ve haksızlıklara direndi. Ne mutluki bugün burada çok sayıda dostu var. Ancak insanları sadece öldükten sonra anmak yetmiyor. Asıl olan onlara yaşarken hakkını vermektir. Aydın Erden, devrimci kişiliği, özgürlükçü anlayışı ve daima halkın lehine olan icraatlarıyla ölümsüzleşmiştir ve daima anılacaktır."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.