GÜNDEM Haber Girişi : 06 Eylül 2016 13:01

Dinçeroğlu: 'Baro'dan akıllara ziyan uygulama'

Dinçeroğlu: 'Baro'dan akıllara ziyan uygulama'
Baro seçimleri öncesi en güçlü grup olan Cumhuriyetçi Avukatlar'da ön seçim çatlağı büyüyor

16 Ekim'de yapılacak Baro seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndaki ön seçim krizi sürüyor. Baro Başkanı Aydın Özcan'ın 'ön seçim olursa grup dışındaki avukatların sonucu etkileyeceği' gerekçesiyle soğuk baktığı ön seçimi isteyen diğer başkan adayları ise sandık kurulması için bastırıyor. Ön seçim isteyen başkan aday adaylarından Tayfun Aksoy ve Mehmet Kozan'ın başvurusuna Başkan Özcan'dan veto geldi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan imasıyla ön seçim isteyen avukatlara gönderilen yazıda şu görüşlere yer verildi.

 

ÖN SEÇİM YAPILAMAZ!

Karşıt görüşte olan diğer dilekçe ve bildiriler birlikte değerlendirildiğinde Cumhuriyetçi Avukatlar Yürütme Kurulu adı altında 15 avukatın imzasının bulunduğu ancak adı geçen avukatların anılan grubun genel kurulundan seçilmiş olmadıkları, kendi kendilerini yönlendirdiklerini bu nedenle de tüm grubu temsil etmedikleri ve yetkili olmadıkları aslında 115 imzalı başka bir dilekçede daha büyük bir çoğunluğun ön seçim istemediği ve ön seçim olması için grup adına aday olanların tamamının mutakabatının gerektiği ancak grup içerisinde böyle bir mutakabatın oluşmadığı, ayrıca medyada başkan aday adayı olarak belrtilen 5 ismin de aynı zamanda dilekçede imzası bulunduğu. Bu durumda bir kişinin hem aday adayı hem yürütme kurulu üyesi olduğu gibi şaibeli bir durum oluştuğu, dilekçede 6 yerde ön seçim yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen sandık güvenliğinin ve seçim sonuçlarının belirli olmayışı, seçimin nasıl yapılacağına dair yönergenin bulunmayışı da dikkate alınarak belirtilen yerlerde ön seçim yapılma isteğinin reddine karar verilmiştir.

 

ENİS DİNÇEROĞLU'NDAN NET YORUM!

Ön seçim isteyen Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyeleri arasında yer alan ve kendisi de başkan adayı olan Enis Dinçeroğlu'nun Baro Başkanı Aydın Özcan'ın ön seçim yapılamaz kararına tepkisi kısa anak anlamlı oldu. Dinçeroğlu kararı ''Baronun akıllara zarar uygulaması' sözleriyle paylaştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cumhuriyetçi Avukat 01 Ocak 1970 02:00

    O zaman herkes kafasına göre ön seçim ilan etsin ... Neye göre , kime göre ön seçim ??? Yürütme Kurulu tektir . O da seçimi kazanmış baro kadro sudur . Hudercilerle ön seçim yapacak kadar hırslı iseydiniz , bu hırsınızı komisyonlarda da gösterseydiniz bari ... 4 başkan adayı , bir kaç yönetim kurulu adayından , ne kadar önemsendiğiniz belli oluyor...