POLİTİKA Haber Girişi : 04 Aralık 2023 20:00

Deniz Yücel yerelde ön seçimi duyurdu

Deniz Yücel yerelde ön seçimi duyurdu
CHP Sözcüsü Deniz Yücel,"Parti Meclisi'nde 31 Mart seçimlerinde,seçim çevrelerinin özelliklerine göre 'Örgüt Denetiminde Ön Seçim', 'Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması' ve 'Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday yoklaması" yöntemleri kullanılacak" dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada CHP'de yerel seçimlerde ön seçim yapılması kararı alınması vurgusu öne çıktı. 

 

 

 

Yücel, şu açıklamaları yaptı: 

 

 

 

Yerel Seçim takvimi Resmi Gazetede yayınlandı. Antalya Manavgat’ta gerçekleştirdiğimiz 3 günlük milletvekili kampımızı başarıyla tamamladık. Kamp boyunca milletvekillerimiz ve MYK üyelerimizle ülke gündemini, 38. Olağan Kurultayımız sonrasında yapılan çalışmaları ve Yerel Seçim Stratejilerimizi değerlendirdiğimiz bir dizi toplantı yaptık.

 

 

Geçtiğimiz saatlerde de MYK toplantımızın ardından Parti Meclisi toplantımıza başladık ve şu an itibarı ile Parti Meclisi toplantımız devam ediyor.

 

 

 

"ÖNCELİKLE ÖN SEÇİM DİYOR VE ÖRGÜTLERİMİZE BU KONUDA YETKİ VERİYORUZ"

 

 

 

Parti Meclisi toplantımızda; 659 seçim çevresine esas olmak üzere 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Mahalli İdarelerle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 10’uncu, Siyasi Partiler Kanununun 37’nci ve Tüzüğümüzün 55.’inci Maddeleri uyarınca tüm seçim çevrelerinde ve tüm seçim türlerinde aday saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre “Örgüt Denetiminde Ön Seçim”, “Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması” ve “Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması” adıyla Eğilim Yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir.

 

 

 

Diğer seçim çevrelerinde de önümüzdeki haftalarda bu seçim bölgeleri belirlenecek ve haftadan haftaya bunları kararlarını aldıkça sizlerle, siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız.

 

 

 

Öncelikle Ön Seçim diyoruz. Örgütlerimize bu konuda yetki veriyoruz. Ön Seçim yapılamayan yerlerde örgüt görüşleri doğrultusunda memnuniyet anketleriyle aday profili belirleme süreçleriyle aday adaylarının toplumsal karşılığını ölçerek çoklu adayların teke indirilmesi ve bunların içerisinden mümkün oldukça, mümkün olduğu kadarıyla kadın adayların tercih edilmesi yönünde bir irademiz olduğunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

 

 

2019’DA “MART’IN SONU BAHAR OLACAK” DEDİK, 2024’TE DE “BAHARIN TÜM ÇİÇEKLERİ TÜRKİYE’Yİ SARACAK” DİYORUZ

 

 

 

Son olarak şunu söyleyelim; 2019’da “Mart’ın Sonu Bahar Olacak” dedik, ülkemizin birçok köşesine baharı getirdik. 2024’te de “Baharın Tüm Çiçekleri Türkiye’yi saracak” diyoruz ve Sayın Özgür Özel’in Genel Başkanlığında, Cumhuriyet Halk Partisini izlemeye devam edin."