GÜNDEM Haber Girişi : 11 Haziran 2020 14:41

“Dayanışmayı askıda yemekle sürdüreceğiz”

“Dayanışmayı askıda yemekle sürdüreceğiz”

Basmane’de hizmet veren Doğu Kebap Salonu, salgın sonrası  normalleşme döneminde de dayanışmayı sürdürüyor

“Dayanışmayı askıda yemekle sürdüreceğiz”

Basmane Semti’nin tanınmış esnaflarından Beşir ve Münir Tunç kardeşler “Askıda Yemek” kampanyası başlattı. Tunç kardeşler, toplumsal dayanışmanın her dönemde ayakta kalması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Basmane’de hizmet veren Doğu Kebap Salonu sahipleri Beşir ve Münir Tunç kardeşler, örnek bir çalışmaya imza attı. İhtiyaç sahipleri için “Askıda Yemek” kampanyası başlatan Tunç kardeşler, hayırseverlere ve duyarlı insanlara çağrıda bulundu.

DAHA GENİŞ BİR DAYANIŞMA

Salgın döneminde insanların dayanışma ruhunun önemini bir kez daha hatırladığının altını çizen Münir Tunç, “Korona sürecinde hepimiz bazı şeylerin önemini bir kez daha hatırladık. Ramazan ayını da kapsayan bir süreç olduğu için toplumsal dayanışma adına güzel örnekler gördük. Oysa hala toplumun bir kesimi acil ihtiyaçlarını yerine getiremiyor. Esnaf olarak bu süreçte elimizden geleni yaptık; ama daha geniş bir ağ kurmak için askıda yemek kampanyasını başlattık” dedi.

KAZANÇ AMAÇLI DEĞİL

Salgın sürecinde ihtiyaç sahibi hiçbir insanı geri çevirmemeye özen gösterdiklerini kaydeden Münir Tunç, “Şimdi başlattığımız kampanyayla hayırseverlerin işaret ettiği ihtiyaç sahibi vatandaşların kapısına kadar yemek götüreceğiz. Kazanç amaçlı olmayan bir kampanya bu. Hatta maliyetinin altında olacak bir yemek paketini insanlara ulaştıracağız. Duyarlı insanlarımızın, hayırseverlerin bu dayanışma çabasına katkı koyacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kampanyanın başka esnaflara da örnek olmasını dilediğini söyleyen Beşir Tunç da, “Herkesin bu dönemde yapabileceği şeyler var. Semtimizde asıda ekmek gibi kampanya sürdüren çok değerli esnaflarımız var. Biz yemekle buna katkı sunmak istedik. Umarız bu duyarlılık yayılır” sözlerine yer verdi.