POLİTİKA Haber Girişi : 07 Kasım 2022 12:30

Çiğli'nin Gümrükçü Başkanı'na kadın politikaları övgüsü

Çiğli'nin Gümrükçü Başkanı'na kadın politikaları övgüsü
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Kadın Kolları yaza veda etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Karaca, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü kadınlara yönelik sosyal belediyecilik uygulamaları nedeniyle kutladı.

Etkinliğe CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, CHP Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP YDK Üyesi Ebru Okay, CHP Çiğli Kadın Kolları Başkanı Hatice Tanrıverdi, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Kızılkaya, Cansu Malatyalı ve Yıldız Yılmaz ile  İl Disiplin Kurulu Üyesi Zuhal Mercan, CHP Çiğli Meclis üyeleri Nimet Ergün, Eylem Özdemir ve Kubilay Kesgin katıldı.

 

 

GURUR VURGUSU

 

 

 

 

CHP Denizli Milletvekili ve CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ülke olarak ciddi sorunların başta adalet olmak üzere var olduğunu belirterek, “Hukuk alanındaki aksaklıklardan maalesef ki kadınlar payına düşeni fazlasıyla alıyor. Adaletin herkese eşit dağıtılması amacıyla Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ile taçlandıracağız. Kadınların toplumsal hayatın her alanında sahip oldukları hakları sonuna kadar koruyacağız. Utku Başkanımız ülke genelinde hedeflediğimiz icraatları Çiğli’de tek tek hayata geçiriyor. Bir yoldaşım olarak değerli belediye başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 DEĞİŞİM VE GELİŞİM

 

 

 

Değişim ve gelişim sürecini kadınlarla birlikte yönettiklerini anlatan Başkan Utku Gümrükçü ise, “Çiğlili kadınların hayatın her alanında aktif olarak yer alması, üretime ve yönetime dahil olması adına çalışmalarda bulunuyoruz. Bu çalışmalara kurumumuzdan başladık. Çiğli Belediyesi’nde eskiden kadının adı yoktu, şu an ise müdürlerimizin yüzde 45’i kadın. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu oranı yüzde elliye çıkaracağız. Kısa süre önce açılışının yaptığımız Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi ile Çiğlimize tam donanımlı bir kadın belediyesi kazandırdık. Hobi ve meslek edindirme kursları, okuma yazma kursları, atölyeler, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetleri ile kadınların hizmetindeyiz” diye konuştu.

 

 

 

İLK BEŞ HEDEFİ

 

 

 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda Çiğli’nin altıncı sırada olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçü, hedeflerini şöyle anlattı: “İNGEV 2020 araştırmasına göre çok yüksek gelişme gösteren ilçe belediyeleri arasında ilk 10 sırlamasında 9 CHP'li ilçe belediyesi yer aldı. Çiğli Belediyesi olarak, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde altıncı sıradayız. Bundan da büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Yapacağımız çalışmalarla,  Çiğli’yi Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk beşe sokacağız.”