POLİTİKA Haber Girişi : 25 Ağustos 2017 17:25

CHP'nin tarihleri İzmir'i endişelendirdi

CHP'nin tarihleri İzmir'i endişelendirdi
CHP Genel Merkezi'nin kongrelere yönelik genelgesi İzmir'de kafaları karıştırdı. Olağan kongre takvimine göre 2 yılı doldurmadan sandık başına gidecek olan ilçeleri iptal endişesi sardı
BÜNYAMİN DOBRUCALI /
Olağan kongre sürecini sürdüren CHP'de en azından İzmir özelinde 'olağanüstü' bir tartışmanın da adım sesleri duyuluyor. Endişenin kaynağı 2 yıllık takvimsel süreyi doldurmadan gidilecek olan kongrenin iptal edilme riskinin bulunması. CHP Genel Merkezi'nden örgütlere gönderilen kongre takvimine göre 10 Eylül- 15 Ekim tarihleri arasında mahalle seçimleri, 21 Ekim- 26 Kasım tarihleri arasında ilçe kongreleri ve 26 Kasım- 31 Aralık tarihleri arasında da il kongrelerinin tamamlanması gerkiyor.
2015 KONGRELERİ ARALIK'A SARKANLAR ENDİŞELİ
Genel Merkez'in talimatında 'ilçe kongre tarihleri belirlenirken bir önceki olağan kongre tarihinden sonra iki yıl geçmesi gerektiği hususu dikkate alınacaktır' vurgusu kafaları karıştırdı. Genelgede ilçe kongreleri için 26 Kasım'ı son tarih olarak veren Genel Merkez, hem bir yandan iki yıla dikkat edin vurgusu yaparken hem de iki yıllık görev süresini doldurmadan tekrar seçim yapın çağrısında bulunmuş oldu. 
GENEL MERKEZ'DEN CEVAP BEKLENİYOR
2015 kongresini 22 Kasım'da gerçekleştiren Urla ve Konak hariç geri kalan 28 ilçenin tamamında kongre tarihi konusunda kafa karışıklığı yaşanıyor. 6 Aralık 2015'te sandık başına giden Balçova, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Karşıyaka, Foça ve Gaziemir, 5 Aralık 2015'te sandık başına giden Çeşme, Aliağa, Kemalpaşa, Karabağlar, Menemen, Narlıdere ve Selçuk, 1 Aralık 20152te sandık başına giden Tire, '2 yıllık süre' konusunda en çok endişe duyan ilçeler. 29 Kasım 2015'te kongresini gerçekleştiren Güzelbahçe, Ödemiş, Kınık ve Çiğli, 28 Kasım 2015'te sandık bşaına giden Menderes, Bayındır ve Seferihisar'la, 27 Kasım 2015'te seçimini tamamlayan Karaburun ve Kiraz nispeten daha rahat olan grup olsa da olası bir iptal senaryosu onlar için de geçerli görünüyor.
İTİRAZ GELİRSE İPTAL RİSKİ VAR
Takvim olarak iki yıllık süre riskini taşıyan ilçelrele ilgili sürecin yargı yoluna taşınma ihtimali parti örgütünde endişe yaratıyor. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e iletilen endişelerle ilgili olarak, 'konudan haberimiz var, ilgileniyoruz' cevabını alan örgüt temsilcileri Genel Merkez'den gelecek net kararı bekliyor. En büyük risk yargıya taşınan kongre olması halinde o ilçe delegasyonun il kongresinde oy kullanamayacak olması. Benzer bir sürecin yaşandığı AK Parti'de 2014 Buca kongresi gerçekleştirilemediği için Buca delegasyonu il kongresinde oy kullanamamıştı.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.