POLİTİKA Haber Girişi : 14 Mayıs 2016 14:21

CHP'li Tuncay Özkan sahalara geri dönüyor!

CHP'li Tuncay Özkan sahalara geri dönüyor!
Silivri Cezaevi'nde hasar gören karaciğerine Almanya'nın Frankfurt kentinde kök hücre tedavisi uygulanan CHP'li Tuncay Özkan siyasete zorunlu olarak verdiği molaya son noktayı koyuyor

Ergenekon Soruşturmasının ardından 6 yıl cezaevinde kalan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın karaciğerine Almanya'nın Frankfurt kentinde kök hücre tedavisi uygulandı. Bu yöntem Türkiye'de uygulanmadığı için Almanya'ye giden ve tedavi olmadığı takdirde doktorların 2 yıl ömür biçtiği Özkan, dinlenmek için döndüğü İzmir'de mikrobik bir reaksiyona karşı evinden dışarı çıkmadı. Eşi Duygu Dikmenoğlu Özkan ve 1 yaşındaki oğlu Güneş ile birlikte yaşayan Özkan'ın enfeksiyon riskine karşı evin içinde maskeyle dolaştığı ve kimseyle temas etmediği öğrenildi.

Tuncay Özkan'ın yakın arkadaşı olan gazeteci Adnan Bulut, yapılan biyopside Özkan'ın karaciğerinde DDT bulunduğunu öne sürerek şöyle konuşmuştu:

"Silivri'deki cezaevi koşulları nedeniyle Tuncay Özkan'ın karaciğeri 3'te 1 oranında hasar gördü. Kök hücre tedavisine karar verildi, ancak Türkiye'de uygulanmadığı için Almanya'ya gitti. Orada yapılan tahlillerde ve karaciğerinden alınan biyopside radyasyon ve yediği yiyeceklerden kaynaklı DDT (böcek ilacı) izine rastlandı. Bunda bir kasıt var mı yok mu bilmiyoruz. Bu nedenle karaciğere kök hücre yüklemeleri yapıldı. Karaciğerin temiz hücresi alındı ve kök hücre tedavisi ile karaciğere nakledildi. Bir hafta boyunca bu uygulama gerçekleşti. Üç ay sonra kök hücre yeniden yapılacak.Doktorlar tedavi olmazsa iki yıl içinde öleceğini söylediler. Şu anda evinin bir odasında karantinada gibi yaşıyor. Dokunmak yasak. Hasta olmaması gerekiyor."

YAKLAŞIK İKİ HAFTALIK KARANTİNAYA NOKTA

Almanya'daki operasyonun ardından aktif siyasete kısa bir mola veren Tuncay Özkan sevenleriyle buluşmak için geri sayıma başladı. Özkan'ın sokağa çıkacağı ilk eylem CHP Konak İlçe Başkanlığı'nın şehitlerimiz için düzenleyeceği 'Sessiz Çığlık'eylemi olacak.

TOPLUMSAL ÇÖKÜŞÜN FARKINDA MIYIZ

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ''Hakkari'de kaybettiğimiz sehitlerimiz, son 13 yılda kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımız için ve toplumsal çöküsümüze karşı cumartesi saat  18.00'da İzmir Milletvekilimiz Tuncay Özkan'ın katılımıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenleyeceğimız "Sessiz Çığlık" oturma eylemine katılımınızı önemle rica ederim'' mesajını paylaştı.

ÖZKAN DA ORADAYDI

CHP'lilerin protestosuna, karaciğer rahatsızlığı çeken CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da destek verdi.

Hakkari'de dün 8 askerin şehit olmasının ardından CHP Konak İlçe Başkanlığı, ölümlerin sıradanlaşmaması ve toplumsal çözülmelere neden olmaması için 'sessiz çığlık' adıyla Alsancak Kıbrıs Şahitleri Caddesi'nde oturma eylemini yaptı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.