GÜNDEM Haber Girişi : 17 Ağustos 2016 17:06

CHP'li Gümrükçü'den deprem uyarısı

CHP'li Gümrükçü'den deprem uyarısı
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Utku Gümrükçü Türkiye'nin en derin acılarından biri olan 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde deprem uyarısında bulundu

Gümrükçü yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi..

2016 Ağustos ayı başında Fransız uzmanlar Marmara denizinde 6 ay boyunca yaptıkları araştırmanın sonuçlarını yayınladılar. Le Figaro gazetesi de bu konuyu  "İstanbul'da deprem basıncı en yüksek seviyede" başlığıyla duyurdu?Habere göre Fransız yer bilimciler İstanbul'da Ricter ölçeğine göre 7 ila 8 arası bir deprem olacak diyorlardı? Haberle ilgili görüşleri alınan Kandilli Deprem merkezinden "Uzmanlar" ise "Biz bunu zaten biliyorduk? Ekstra anormal bir durum yok? Bu tür yazılar 6 ayda bir çıkıyor" diye cevap verdiler?

 

17 Ağustos 1999 günü 7,4 şiddetinde gerçekleşen ve toplamda yalnızca 45 saniye süren Kocaeli depreminde resmi verilere göre 17 bin 480 yurttaşımız hayatını kaybetti... 25 bin civarı yurttaşımız da yaralandı? Ülkemizin ekonomik başkenti olan İstanbul da gerçekleşebilecek 7 ve üzeri bir depremde "On binlerce can kaybı yüz binlerce yaralı? Çöken ekonomi ve iç ve dış tehditlere açık bir ülke?" ile karşı karşıya kalacağımız açıktır. İstanbul Depremi bu ülkenin önündeki en büyük tehlikedir!

 

"FETÖ insanları üç harflilerle etkiliyor!" ya da "FETÖ elde etmek istediklerine büyü yapıyor" diyen zihniyet bu ülkenin acil sorunlarını çözemez. Adı İster "Eski" ister "Yeni" olsun Bilimsel düşünceyi rehber edinmeyen bir Türkiye'nin geleceği karanlıktır. 15 Temmuzda bir kez daha gördük ki çözüm bu ülkenin Cemaatler eliyle değil Mustafa Kemal'in çizgisinde "Akıl ve Bilimin öncülüğünde Laik bir sistemle" yönetilmesindedir.

 

Utku Gümrükçü

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.