POLİTİKA Haber Girişi : 13 Mayıs 2016 02:53

CHP tabanı demokrasi için ön seçim şart dedi

CHP tabanı demokrasi için ön seçim şart dedi
CHP tabanı sadece belirli bölge ve belirli sayıda milletvekilliği için değil, yerel seçimlerde de adayların ön seçimle belirlenmesi için harekete geçti.

CHP'de tabandan başlayan önseçim isteği artık daha gür sesle dile getiriliyor. Dalga dalga once Ege'ye ardından tüm Türkiye'ye yayılması beklenen hareketin ilk kıvılcımı İzmir'de yakıldı.

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Dr. Taha Okan, 'Siyasi Partilerde parti içi demokrasi ve ön seçim' konusunu içeren panelde konuştu.

KEMALİZMİN İÇİ BOŞATILDI

İçini acıtan şeyin Kemalizm'in içini boşaltıldığına işaret eden Dr. Taha Okan ; " Osmanlı'nın son dönemi gibi ülkeyi yarı sömürge yaparak Kemalist olunmaz, Kemalizm, Atatürkçülük 1936 da Kayseri de Uçak Fabrikası yapıp, Danimarka'ya Uçak satmaktır. Ülke genelinde Şeker Fabrikaları kurmaktır. Atatürkçülük, Tam Bağımsız Türkiye'yi, antiemperyalist İlkelerle batıya karşı savunmaktır. Kimse bize hikaye anlatmasın. Ülke Alevi-Sunni, Kürt, Türk diye bölünmeyecek. Aç-Tok diye bölünecek. Sol politika üretmez isek, yoksula politika üretemez isek ülkemiz Aç-Tok diye bölünecek" dedi.



PARTİNİN ASIL SAHİBİ ADAY BELİRLEYENLERDİR

Genel Başkanımızın ön seçim ile adaylığı belirlendiği bir ortamda atama beklemenin hiçbirkimsenin haddi olmadığını belirten Taha Okan, " Bir partide aday belirleme yetkisini kim belirliyor ise partinin asıl sahipleri onlardır. CHP de bundan sonra aday belirleme kayıtsız şartsız örgütün olmalıdır. Milletvekilliği adayı için mutlaka önseçim olmalı. Benim dileğim Türkiye'nin özgürleşsin. Taşeronluk insana ihanettir. İnsanca yaşamamanın adı Taşeronluktur. Taşeronluk Türki ye de bu kölelik anlayışına son verilmelidir. Taşeron işçilerinin alın terini sömürülmesine müsaade etmeyen bir sistemi CHP hayata geçirecektir" açıklamalarında bulundu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.