POLİTİKA Haber Girişi : 01 Aralık 2023 17:00

CHP’li Kerim Özer: “Bayraklı zaman kaybetmeyecek”

CHP’li Kerim Özer: “Bayraklı zaman kaybetmeyecek”
CHP İzmir siyasetinin ve belediye bürokrasisinin deneyimli ismi Kerim Özer; Bayraklı Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve ESHOT Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa ederek başvuru dosyasını CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’na teslim eden Özer; “Bayraklı yaşadığım yer. Giderek kabına sığmakta zorlanan, ihtiyaçları gün gün büyüyen bir ilçe. Bu ihtiyaçları biliyorum. Hangi mahallede hangi sokakta kim yaşıyor, ne yaşıyor biliyorum. Bayraklı zaman kaybetmemeli; dönüşüm ve değişimle yoluna devam etmeli, kimliğini bulmalı. Bulmalı ki; halkı da mutlu olsun ve hakkını alsın" dedi.

 

 

 

BELEDİYECİLİK, NİYET, KARARLILIK VE ORTAK AKIL İŞİ

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir ömür geçirdiğini belirten Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Kerim Özer; sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:“

 

 

 

60 yıllık hayatımın üçte biri partime hizmetle geçti. Neredeyse bir o kadarı da belediyecilik yaparak, sokaklara, kaldırımlara dokunarak, yeni ve örnek projeler hayata geçirerek, insanların derdini dert edinerek  bu şehre hizmetle geçti. Her kademede görev aldım, her alanda çalıştım. Beni, tezcanlı bulurlar; bir iş varsa başındayımdır; o iş bitmeden dinlenmem, uyumam. Zaman, bilgi değerlidir. Sonuç almak daha değerlidir. Belediyecilik, niyet, kararlılık ve ortak akıl işidir. İhtiyacı doğru tespit etme, planlama ve uygulama işidir. Bu olmazsa olmazlar, benim hayatın her alanında taşıdığım özellikler. Fırsat verilmesi halinde de ilçem için sonuna kadar ortaya koyacağım.”

 

 

 

"BEN VE AİLEM DEPREMZEDEYİZ"

 

 

 

Kendisinin ve ailesinin büyük İzmir depremini Bayraklı’daki evde yaşadıklarını ve ağır bir sonuçla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Özer, ilçenin kentsel dönüşüm ihtiyacına dikkat çekti, yerel yönetimlerin buna kayıtsız kalamayacağını belirtti.

 

 

Özer; “Bayraklı, deprem felaketinden nasibini en acı şekilde aldı. Bizler de öyle. Evimize halen giremiyoruz. Peki, bu gerçeklikle ne zaman yüzleşeceğiz? Bence, kaybedecek zaman yok. Yerle bir olmayı bekleyecek değiliz. Ne pahasına olursa olsun; Bayraklı’nın dönüşümü için elimden gelenin fazlasını yapacağım. Nabza göre şerbet vermek bana göre değil. Günü kurtaracak siyaseti de hizmeti de hayatım boyunca üretmedim. Gerçek hizmet, ağızlara çalınan bir parmak bal değildir; o peteği birlikte örmek, balı birlikte toplamak, eşit paylaştırmaktır. Benim belediyecilik anlayışımda da bu vardır” diye konuştu.

 

 

 

BAYRAKLI İÇİN YAPILMAYANLARI YAPMAK İÇİN HAZIR

 

 

 

Bayraklı için hayallerini gerçeğe dönüştürecek projelerinin de hazır olduğunu belirten Kerim Özer açıklamasını kendisine destek verenlere teşekkür ederek bitirdi ve şöyle konuştu; “Bayraklı için hiç yapılmayanları yapmak, parçalı yapısını birleştirerek ortak bir aidiyet yaratmak hayalimi gerçekleştirmeyi yıllardır istiyorum. Bunu başarmanın yolu, belediye başkanlığı ve bu görevi bu nedenle istiyorum. Daha önce de yola çıktım, her arkama baktığımda çok daha büyük bir kalabalık gördüm. Partili arkadaşlarım, pek çok kanaat önderi, muhtarlarımız, Bayraklı halkı; sağolsunlar yine yanımdalar. Yüzlerini kara çıkarmayacağımı biliyorlar. Çıkarmayacağım da.”